Грейпфрутът – горчив, но полезен


Знаете ли, че изяждането на един грейпфрут помага за стопяването на мазнините, за прочистването на организма от токсини и за поддържане на нормални стойности на кръвната захар?

Според специалистите грейпфрутът е кръстоска между
помело и портокал. Но независимо от това как се е появил, той е забележителен с полезното си действие. Освен че изобилства от ензими, които изгарят мазнините,грейпфрутът съдържа флавоноида нарингенин. Именно той му придава леката горчивина.
Този плод е и мощен антиоксидант, в което се крие тайната на неговата
способност да прочиства организма. Грейпфрутът се свързва с токсините и така помага за изхвърлянето им от организма. Според специалистите, нарингенинът увеличава резистентността на организма към инсулина и предпазва от диабет. Oсвен това, той препрограмира черния дроб да разгражда излишните мазнини,вместо да ги трупа.
Учените откриха, че фибрите в грейпфрута помагат за доброто храносмилане на въглехидратите, което от своя страна предпазва от рязко повишаване на стойностите на кръвната захар.Според специалистите, диетата с грейпфрут е най-ефикасното средство за прочистване на организма – през целия ден се яде само грейпфрут. Тази еднодневна диета не е мъчителна, защото той доставя въглехидрати и фибри и до известна степен засища. Един среден грейпфрут съдържа 4 грама диетични фибри, включително разтворими /пектин/, които контролират стойностите на холестерола. В половин грейпфрут има повече фибри, отколкото в половин чаша пуканки


Подобни статии:

Антицелулитна маска с утайка от кафе
Как да запазим млада кожата на лицето?
Уникални парфюми - есен-зима 2011/2012
Мода:Идеи за новогодишен грим на очите 2012

Напиши коментар