Авторката се бе подписала Vesi


Вярност

Омръзнах ли ти? Усещаш ли мъчително присъствието ми? Започна ли да копнееш да ме няма, да те лъжа, да те измамя? Няма. Не искам. Аз съм ти верен
Аз съм този, който се прибира рано след работа и никога не говори за колежките си. Аз съм този, който се прибира без петна от червило по ризите си. Аз съм този, когото мечтаеш да изкараш от равновесие, за да разбереш дали съм човек. Аз съм този, от когото искаш някакви признаци на живот, на лудост, за да забравиш усещането, че живееш с някакъв робот. Някакъв до болка скучен, нормален, добродетелен отпадък от това, което бях преди.
Сега как е? Чувстваш ли удоволствие от голямата си мечта да бъда само твой? Защо се оглеждаш страхливо по улиците? За да не би да продължавам и там да съм твой ли? За да не би да ме видиш как вървя близо до теб, като куче погледнал те в очите и излъчващ бездушната си вярност? А защо закъсняваш вечер? Знаеш, че ще съм там, нали? И не искаш да гледаш осъществената си мечта, как те задушавам с приличие и тъпоумната усмивка на безумно предан човек.
Какво ти става, защо плачеш вечер? Мислиш, че не виждам ли? Да не би да е заради това, че имайки ме толкова много, ме загуби? Боли ли те от това, че ти отнех ревността, че ти отнех възможността да крещиш в истерия „Къде беше?“ и да ме заплашваш, че ще си отидеш? Искаш пак да знаеш, че ти изневерявам, за да си спокойна, за да си великодушно прощаваща и за да можеш спокойно после да ми кажеш, че си била с някого само за да ме накажеш?
Не, наказвам те за изневерите ти с вярност. До гроб.
Нали това искаше?……     До гроб.
Случайно попаднах на това есе,незная коя е авторката.Беше се подписла само Vesi
!Хареса ми и реших да го споделя с вас.

Подобни статии:

По възрастните жени биват изоставени от младите си гаджета
Що е то, първият секс?
Да родя дете на милионер
Анджелина Джоли изневерила на Брад Пит

3 коментара

  1. Васи каза:

    не Веси, а Васи. Освен това заглавието ее Вярност, а не „Авторката се беше подписала Васи“. А и Васи е мъж 😉

  2. klukarkata каза:

    Заглавието е мое,с него исках да покажа,че цитирам нещо написано от някой друг, нещо което ми е направило по силно впечатление,а иначе заглавието на есето си го има в самото началото, съжелявам за грешката, най-вероятно породена от бързината с която съм искала да напиша прочетеното. И все пак мойте адмирации към Васи,много добре казано и най-важното с чувство.Благодаря ти и на теб за градивната критика, следващият път ще бъда по внимателна, обещавам:)

  3. Анонимен каза:

    Клюкарката, адски си неграмотна, помисли по въпроса и се научи да пишеш! Би трябвало да има тест за грамотност за всички, които си правят страници в нет-а…

Напиши коментар