„Малкото име на дните“


Сборник къси разкази от безразборно дългия преход.Тук авторите говорят.Мнението е тяхно и не винаги съвпада с това на автора.Една палитра на ежедневието.Тук има легория, това е просто една закачка.

Александър Урумов е автор и на драматургичния текст на моноспектакъла „Лалугер“. Този сценарий бе отличен с номинация на последните награди „Аскеер“. В рамките на 6 месеца от премиерата си досега моноспектакълът в изпълнение на Николай Урумов е изигран над 40 пъти в страната и чужбина и има две награди от театрални фестивали.

„Малкото име на дните” -tова са внезапни разкази – внезапно изречени, внезапно уловени. И героите в тях са такива – скрити и трудно откриваеми. Но веднъж решили да споделят вълнението си, те ще отидат до край и нищо няма да премълчат. Тогава ще се види колко изненадващо дълбоки са кладенците в техните души и колко чиста и студена е водата в тях.

Погледнем ли в тези кладенци, ще разпознаем себе си. И ще разчетем – изписано – малкото име на дните.

„… Докато мълчиш, можеш да кажеш много неща. С поглед, с усмивка… Мен ако питаш, няма смисъл от думи, думите нямат значение, за какво са думите? Думите са за нещастните хора – ето такива, какъвто съм аз сега. Нещастните хора говорят много и не спират. Говорят, за да се разсеят, да забравят, че са нещастни, да забравят колко им е болно и колко са самотни. А щастливите хора не говорят, на тях думите не им трябват. Щастието

 


Подобни статии:

Summertime - Ella Fitzgerald and Louis Armstrong
Зимни курорти:Chalet Zermatt Peak - Швейцария
Виртуален роман
Хотел Armani в Дубай Burj Khalifa

Напиши коментар