От какво се страхуват жените?


Страхове. Те са навсякъде около нас.От тях не може да се  скриеш или да избягаш. Те живеят вътре в нас. Как да преодолеете страха? Ако търсите отговор на този въпрос, тази статия не е за вас. Тук ще обсъдим как да живеем щастливо със своите страхове, да ги приемем  и да  разберем, че страхът – това е, което ни прави по-силни, насърчава ни към самостоятелно развитие. Разбирането  на проблема (да  разберем своите страхове и своите реални причини) – е сигурна стъпка към успеха.

 Страх  1.

„Аз съм грозна …“

Приятелките ви получават цвете на улицата от непознат мъж, а вас дори не ви забелязват.Колегите  в службата никога не ви правят  комплименти за външният ви  вид.Вие се срамувате и се опитвате да скриете недостатъците на фигурата си , скрита в дреха с неизвестен цвят, не използвайте грим, коса ви  никога не е с прическа.Не дай  боже,  да привлечете  вниманието към себе си. Отново ще бъдете  осмивани както в детството си.

Ако това  сте вие, нека видим, какво е красотата?Всички мъже ценят жената като оригиналност, индивидуалност.И как ще узнаете, че сте  красиви, ако се криете  и се страхувате  от хората.Необходимо е да направите драматични промени в живота си. Обикнете се  и се  приемете такава каквато сте.Друга външност няма  да ви бъде приложена.Вие сте си вие.И вие сте уникални и единствени.Следователно, да роните  сълзи за голям нос, очи или неправилна форма няма смисъл.От това  носа ви няма да  стане  по-малък.И ето, че очите ви ще почервенеят, а скъпоценните моменти от живота, ще ви подминат.А вие не искате това?Тогава почувствайте себе си като самостоятелна и уверена жена. Извикайте на помощ модните  бутици  и  салоните  за красота.Не забравяйте, че ако не обичаш себе си, как можеш да очакваш другите да те обичат?Харесвайте се, така и другите ще ви харесват.Променете  поведението си и светът ще  промени отношението си към вас.

Страх 2.
„Аз никога няма да се ожени за …“

Всички вече си имат, някого до себе си, а ти все още си сама.На  семейни  вечери не ти  харесва да ходиш, всички двойки те  дразнят.Не ти е приятно да гледаш прегръдките  и целувките им.Роднините все ти  задават въпроси за личния  живот, планират сватба ти , търсят ти  подходящи кандидати за съпруг.Приятелките ти съчувствено въздишат.Настроението ти се скапва, имаш  желание да се изпариш.Възглавницата ти е обляна в сълзи през нощта.Да, това е рецепта за мигрена, но не и за решаване на проблема.Нужно е да се справиш със страх номер 1,  да започнеш да се занимаваш с увлекателни  за теб неща.Любовта ще се появи, когато най-малко я очакваш.Ако  все пак мислиш,че времето ти  е минало, свържи  се с сватовник,  агенция за запознанства  или сайт за запознансва.Може и да не се ожениш, но поне ще продобиеш опит с мъжете.Кой знае, тогава  може да се появи  друг страх: „Аз се страхувам да се омъжа“Но това е друг въпрос!

Страх 3
“ В семейството има черна овца“

Страхувате ли се, че вашето дете ще се роди с генетични дефекти, болно, грозно.Несъмнено този страх ще помогне да родите здраво и красиво дете.Вие например пушите, пиете вино, ходите с гол корем и кръс, когато живака показва 10 градуса под нулата.Започвате да се храните рационално, спирате да пушите и се обличате с топли дрехи.Така че страховете ни –  понякога  са наши помощници в оцеляването.

Страх 4.
„За пореден път, ще ти  се счупят любимите вещи „

Страхувате се да не ви  се  счупи колата, да не ви се развали телефона или някоя любима вещ.Разтревожени сте и  притеснени.По – добър повод да привлечеш вниманието на съпруга си няма да намериш. Той –  не се страхува. Да, ние сме на Вие  с  техниката,  мъжете  си имат своя подход.

Страх 5
„Страхувам се да не  умра“

Вие имате кошмари,  страхувате  се  от бедствия, войни, катастрофи. Това е нормално. Няма смисъл да се страхуваме, смърта е неизбежна. Така че  да се радваме на живота, докато дишаме.

Страхът  6
“ Ще загубя моята собственост“

Вие  сте спестили , скътали , и изведнъж, инфлацията, „изяжда“ вашите пари. Страхувате ли се? Вие сте си купили апартамент и частна собственост е  премахната. Вие сте отворили магазин, а търговията е обявена за държавен монопол, или конкуренцията ви „помита“. Това са рисковете на живота. Те трябва да бъдат преодолени. Помните ли песента „Който  не  у дома, той не се страхува от огън …“ Научете се да виждате в  минусите плюсове, защото, повтарям, всички сме смъртни, а животът е кратък. Вижте  истинския смисъл на  живота  е в непреходните ценности и духовността. Тези стойности са невидими, но вечни.

Срах 7

„Всички ме мразят“

Вие отивате при  гадатели, защото някой ви е навредил, страхувате се , завиждат ви  и клюкарстват по ваш адрес.За вас е много важно да бъдете добра за всички.А имате чувството,  че всички заговорничат против вас. Това е само ваша параноя. Ние виждаме само това, което искаме да видим. Разберете себе си, освободете се от лошите мисли, така ще виждате  добредетелите у другите. Освен това важно ли е  за  котката да  види погледа на  мишката?Вие  сте възрастни  хора и живеете така като вие сте си избрали. Слушайте само вашият вътрешен глас и  съвестта си. Не забравяйте, че за да получиш първо трябва да дадеш. Не съдете и няма да бъдете  съдени.

Страх 8
И изведнъж, аз отново срещам бившия си?

Да аз скъсах с този…….и искам да кажа много епитети по негов адрес.Кръга от наши общи приятели ходят на едни и същи заведения ,места и т.н.Понякога става страшно.Всеки път при появата на бившия се настава тишина и на вас ви идва да вземете нещо тежко в ръце…..Ясно, той все ще не е бивш, защото ако беше нямаше да изпитвате всичко това.Нямаше да го мразите, а да го приемате като добър познат.Има едо лекарство за това-време.

Уважаеми дами, споделете моля и други женски страхове!


Подобни статии:

Какво мислят богатите мъже?......те не мислят,те плащат
Как той да се влюби в теб
Учени доказаха : милионерите се женят за жени с кафяви коси
Легендата за Свети Валентин

Напиши коментар