Храните срещу стреса


Както е известно здравословните проблеми при жената, най- често са породени от наличието на стрес в живота, или просто на стресови ситуации.Всяка една жена се справя по различен начин със стреса.Но може ли да се справим със стреса по най-простия начин, а именно с храната, който приемаме.Не е тайна, че храната играе важна,  дори  най-важната роля в живота ни.Ето например:  със сладкото ние подобряваме или повишаваме настроението си, кафето  и зеленят чай, ни помагат  да поддържаме  добра форма през целия ден,  а  чаша вино да се отпуснем в края му.Ето, учените са доказали, че храната е една такава сила, която може  да избави  човек от депресия. Но  за това е необходимо да знаем само едно:какво точно да ядем.

 риба

Повечето видове риба съдържа изцяло всички витамини, а именно най-известните противници на човешкия стрес – това са витамините В6 и В12. Витамини В6 съдържа хормона серотонин, които участват в синтеза на нашето щастие, липсата на В12 пък  води до депресия при хора.

броколи

Броколи  също съдържат витамин В, и особено фолиева киселина, която,  помага за намаляване на състоянието на паника сред хората, държи ни в  по-ниски  тревожност, и предпазва от развитието на депресия.

пълнозърнест ориз

Пълнозърнест ориз, както и всички продукти, които съдържат цели зърна. Въглехидратите в храненето  се  завръщат в модата заради успокояващите си свойства.

Морски водорасли

Елементите, които  се съдържат  във водораслите, са до голяма степен отговорни в  борбата  на човешкото тяло със стреса ,те дават най-правилните отговори на  въпросите за  здравето на жените като цяло. Сред тези елементи са:  магнезий, витамин B2 група,  и не на последно място пантотенова киселина. Пантотенова киселина поема голяма отговорност за функционирането на надбъбречните жлези в нормален режим. Липсата на пантотенова киселина  може  да причини  умора при хората, както временна така и  хронична. Също така  липсата и може да изложи на риск човешкия организъм от  различни инфекции и заболявания.

боровинки

Боровинката  е богата на антиоксиданти и витамин С. По времето, когато тялото е в стрес, е известно, че запасите от витамин С  са значително намалени. Ето защо запаси трябва да се попълва постоянно. Боровинки са добър източник на фибри, които ще ви помогнат да избегнете стомашно разстройство, което е известно, че често възниква по време на стрес. Това важи и за други плодове, като например, френско грозде и ягоди.


Подобни статии:

Страхотен Маникюр: Оникс в злато
Много вкусен и лесен кекс с праскови
На светлината в сянка: Направете дневният грим вечерен
Храни за красиви и здрави нокти

Напиши коментар