Силвио Берлускони подаде оставка


Кой би си помислил, че това наистина се случва! Но  се е случило. След серия от скандали, включително и сексуално, италианският премиер Силвио Берлускони е подал оставка. Италианския президент Джорджо Наполитано е приел оставката.

Решението за оставката на г-н Берлускони е дошло след загуба от  мнозинството в долната камара на националния парламент,  срещу него са гласували  не само  опозицията, но и  тези, които доскоро  бяха негови  силни поддръжници.

Правителството, което наследи огромни дългове на страната и необходимостта от предприемане на спешни антикризисни мерки, временно  ще сеоглавява от Марио Монти, бивш еврокомисар.

Междувременно в Рим има  масови демонстрации – в повечето случаи  от противниците на Берлускони. Те се събраха пред двореца  Quirinal, когато Берлускони  дойде  официално да  потвърди оставката, тълпата  силно го освиркваше и скандираше „злоупотреби“,  по-късно  Силвио, заяви пред репортери, че е огорчен  да чуе това от хората.

Берлускони ще бъде запомнен за времето си, бляскавите партита,  секс скандалите  и невероятни сметки, насочени към укрепване на авторитета на министър-председателя и неговата корпорация.С какво  ще продължи да се занимава Силвио  не е известно.Ясно стана обаче, че възнамерява да намали  леко темпото.

Правя добри кампании, за да спечеля изборите, така че съм готов да помогне на всеки един.Но в същото време ще се радвам ако остана президент на футболен клуб Милан.“

С каквото и  да се ангажира Берлускони,  сигурни сме , че  ще продължава ме  слуша ме за него.


Подобни статии:

БГ Клюки:Владо Арабаджиев на откриването на клуб Budoar Пловдив
Модните клюки:Ирина Шейк с уникална визия по улиците на Ню Йорк
КЛЮКИ:Брад Пит за депресията, тревата , Анджелина и......
Риана си почива на Coachella и се опитва да спечели сърцето на Аштън Къчър

Напиши коментар