Рупърт Мърдок може да закрие The Sun


Рупърт Мърдок може да закрие основният  таблоид  във  Великобритания – вестник „The Sun“ . Това съобщи сина на медийния магнат по време на публично изслушване, което започна вчера в Лондон. Оказва се, че журналисти от медията, както и техни колеги от закрития News Of The World,подслушва ли  телефоните  на исвестни и не до там известни  хора, в  „жертвите“ на подслушването  се превръщат хора от  шоу-бизнес, звезди,  политици, и обикновени хора – жертви на терористични актове, ветерани от войните, ограбени.

Мърдок-младши заяви, че ако има потвърдена  информация за незаконно подслушване от служители   на „The Sun“ , вестникът ще бъдат незабавно затворен. Перспективата за  такъв резултат е доста висока: онзи ден, беше задържан журналисти, които са работили във вестника  в продължение на 30 години, са  обвинени в подкуп на полицай (по принцип, ние подозираме, че тези „горещи“ факти, които не са произведени от юридически средства, така странно  звучат  тези шокиращи новини  за западното общество).

Ръководство на медийната империя – включително  и Джеймс Мърдок – ще продължават  да се придържат към тяхната версия, че не знаят, нито за подкупа, нито   за подслушването. Служителите  обаче твърдят, че винаги са  докладвали на ръководните органи на вестника за  своите методи, и  са действали с тяхно разрешение. Том Уотсън член на парламентарната анкетна комисия,  заяви,  че „Мърдок е първият човек в историята, който не е  разбирал как точно  се управлява  престъпна му  империя.“

News Corp вече са загубили (най-малко!) 68 милиона щатски долара, след като бе  затворен News Of The World , затварянето на  The Sun, тиражут  на които надхвърля два и половина милиона копия, обещава още по-големи загуби.

Рупърт Мърдок и Джеймс все още вярват в победата си, те твърдят, че не знаят нищо

 


Подобни статии:

Звездите на церемонията Hollywood Style Awards 2011
Красивите клюки:Адриана Лима снима на остров Сейнт Бартс
Риана и Крис Браун: тази песен, ще трае вечно
Даша Жукова и Роман Абрамович почиват в Сейнт Бартс

Напиши коментар