На светлината в сянка: Направете дневният грим вечерен


Както  бе казала  Виктория Бекъм веднъж, „ако в  живота има  твърде малко причини да се гримираме, защо да не го правим всеки път  когато  се показваме пред света?“

Ярък  вечерен грим „всеки ден“, просто не работи, но това все пак e за  навечерието на Нова година – дори и ако е  корпоративна Нова година в кръг от колеги –  смятайте  го  за задължително.Основното правило: повече блясък! И малко въображение.

Да предположим, че време за дълга подготовка не ви е останало, но дори и в този случай, не се притеснявайте, важното е да имате необходимите бюти- продукти под ръка. И така, спазвайки  инструкциите стъпка по стъпка, ще се превърнете от офисна какавида в красива пеперуда.

1. Подравнете тена

Не  е нужно да се  опитвайте да си измиете грима в  „полеви “ условия,  вероятноста  да отмиете останките на един добър грим е равна на нула, а  и неизбежните  червени петна по кожата ви, няма да я разкрасят.Необходимо е да освежите с  коректор под очите а на  лицето да се сложи тониращ крем.Нюансите – Нанесете един  тон до централната част на лицето, с  плавен преход към „периферията“.“Гипсирането“ на цялото  лице не е необходимо, това само ще го утежни.Не забравяйте да използвате ронлива пудра, тя ще придаде на кожата естествен и безупречен цвят.Между другото, преди това  може да освежите  тена с  руж:пудра нанесете по върховете, укрепете грима с руж по бузите, те ще бъдат съвършенни в прдължение на цялата вечер.

 

2. Добави цвят на очите си

Тук можете да „разголите“ волята си:ярки моливи (тюркоаз, изумруд, лилави нюанси са подходящи, както винаги),  бляскави сенки, течна очна линия, изкуствени  мигли (ако изведнъж случайно, имате такива  в чантата си) – творете, мислете, опитайте!

Нанесете очна линия близо до ръба на миглите и, не се колебайте да добавите сенки (заложете на метализираните  тонове – ще бъдете изненадани -от канарското жълто) придайте  наситеност на цвета с помоща на  намокрен апликатор. Не забравяйте, че ако сте избрали изкуствени  мигли, те ще разделят   сенките на две, и  в този случай би било достатъчно, само очна линия.(разбира се не е невъзможно, но това е посилно по  скоро  за специалистите)

Нанесете спирала върху това което е от сутринта – за предпочитане в два слоя. И не забравяйте да „срешете“ вежди –  в това ще ви помогнат  специалните гелове, както и сенки, и моливи.

 

 

3. Помислете за това как да „носите“ устните си

Ерик Индиков, гримьор на  Estee Lauder съветва:

В“ отсъствието на ярки светлини, цветовете губят наситеноста си. „Няма светлина – няма цвят,“ както какзват  художниците.Затова, аз препоръчвам: не избирайте ярко, а пастелно и бляскаво червило. Защото всичко, което блести изглежда страхотно в условия на приглушена светлина ,пречупващ и отразяваща много малко нюансите  на цвета.. Моят съвет – използвайте гланц за устни или т.нар червило – гланц.“

Ако искате да си  направите грим, с акцент върху устните, опитайте следната схема.Подравнете тона, поставете сенки върху клепачите в естествен близък до кожата бежов цвят, подчертайте  скулите  със светъл бляскъв   руж  и внимателно работете над  устните с молив и червило.При този грим  спирала не е необходимо, но ако се чувствате  „голи“ без нея, можете да  приложите  един слой.Друг вариант – широка очна линия . Така вие  няма да останете  незабелязани.

 

4.Последни щрихи

Окончателните щрихи  винаги са  необходими – теова може да бъде  пудра  с лек блясък или шаблонни  рисунки на звезди или снежинки (тук се  изисква  умение за поставянето!).

Весели празници!!!


Подобни статии:

Да възстановим кожата на лицето си след лятото
Грим в стил Анджелина Джоли (видео)
Звездни клюки:Виктория Силвстед в Маями
Дула или компаньонка при раждане

Напиши коментар