МОДА:Седмица на модата в Париж Christian Dior


Бар Рафаели  и Сидни Толедано на ревюто на  Dior

 

Ние продължаваме нашата виртуална обиколка на най-добрите ревюта, на  Седмицата на модата в Париж:след  Донатела Версаче на модният подиум свойте модели показа творческият  директор на Christian Dior, Бил Гейтен.

В своята  колекция  дизайнер въплъщава принципите на легендарният  основател на къщата, като не оставя нищо от естетиката на своя предшественик, великият и ужасен  (но наистина странен и уникален), Джон Галиано.

В колекцията преобладават модели в ретро – стил, с акцент върху талията, женственни и изискани, такива, каквито са били в период на разцвета на марката.

Традиционната  палитра – „класическият“ бял, черен и червен цвят –  разреден с  благородни „опушени“ и слива нюанси, които придават на моделите тайнствен и романтичен, но в същото време, напълно модерен стил.

Сложните декор – неравностите по кожата и драпирането, печата „гарванови  крака“ бродерия под формата на надписи и рози („черните рози – емблемата на скръб „…) – офсетово  привидната простота на силуета, един  нов облик.А елегантните  детайли като фрак и лачени обувки в сребро  с високи токчета, високите  елегантни ръкавици и ремъци  са страхотен завършек на идеалният  образ.Жаклин Кенеди би била във възторг!

Между другото, казват, че Бил Гейтен е създал  още най-малко две „редовни“ колекции на марката –  сезонна и круизна , така че творенията на Раф Симсонс, който дойде на   мястото си, може да се видят  съвсем  скоро.Аз лично, нямам търпение, а Вие?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Детайлите

Бил Гейтен

Гостите

Анна Винтур

Наталия Водянова

Бар Рафаели

Камерън Диас

Оливия Палермо

 


Подобни статии:

84-те награди ''Оскар'' 2012: по червения килим
Седмица на модата в Париж: John Galliano
Модният диктатор Миропа Кьосева дирижира фотосесията "Мръсен Хазарт"
Правилата на Коко Шанел за малката черна рокля

Напиши коментар