МОДА:Седмица на модата в Париж Chanel


През последните няколко години, Седмицата на модата доста  се е променила: в миналото приличаше на  театрални представления и представянето на  модел -в арт – предмети , сега вече колекции  са  утилитарни, и  се показват … все по-малко драматични, предполагам.

Ето и  Карл Лагерфелд е решил, че Шанел висшата мода трябва да се продават, а не да  краси витрините на музей: цялата първа част от ревюто, манекенките на модният  подиум се  „носеха“  леко и ефирно, облечени в класически дрехи  за модната къща – рокли, с дължина до коляното , костюми с традиционните сака от туид, панталони и блузи, изработени от коприна ….. Всички в духа на Коко.

И все пак, всичко ш някакси , по-дълго – по-добре, и сега в „езика“ се появяват първите вечерни рокли, бродирани с пайети, мъниста, апликации, украсени с цветя.Използване на класическите за  марка силуети (какво пък  много хора  обичат  Chanel именно заради  консерватизъм и лоялност към принципите на основателя на марката), Кайзер Карл  обаче, води до тях модерен дъх, като се използва  блестящи тъкани, изобилие от пайети, перли и довършителни работи с големи камъни.

 Цветовата палитра на колекцията е  достатъчно мрачен: доминирана от тъмно синьо и тъмно лилаво цветове, които  Лагерфелд разрежда с  сребристо-сиво имлечно –  лавандулови  тонове.Образът бива завършен от  дълги обеци с цветни камъни, тип  „мишка“,  шапки с цветя, камеи и брошки, както и обувки на висок ток с каишки около глезена.Ние сме възхитени!А Вие?

Детайлите:

Карл Лагерфелд


Подобни статии:

Модни къси прическите 2011/2012
Очила тип "Котешки очи" са хита на 2012
Модерните клюки:Марка Louis Vuitton пуска средства за контрацептиви
100 години мода в 100 секунди

Напиши коментар