Чудото наречено Зелен чай: 20 -те полезни свойства


Ролята на зеленият  чай от древни времена в Азия, получава   огромна стойност!Още от древноста  хората вярвали, че  това е истинското лекарство без – никакви странични ефекти!В тази лечебна напитка  са намерени стотици полезни вещества и химични съединения.Медицинското   значението на чая като  напитка е трудно да се подценява. Нека се опитаме да разберем по-ясно,  до колко е  полезна тя  и какви са  свойствата  на зеления чай?

20 -те  от най-полезните свойства на зеления чай.

1. Няколко чаши зелен чай на ден ще осигурят  защита за сърцето,  и ще послужат  като превантивна мярка срещу заболявания на сърдечно-съдовата система.

2. Зеленият чай е пълен  с полезни  антиоксиданти, по този начин, повишава на имунитета ни!

3. Това чудо –  чай  е надеждно оръжие срещу появата на ракови клетки!

4. Зеленият чай – гаранция за млад организъм.

5. С консумацията на тази напитка си гарантирате по малко килограми! Зеленият чай идеално регулира обмяната на веществата.

6. Той  има благоприятен ефект върху нервната система. Най-добре е да се пие една чаша зелен чай,  у дома след един свръхактивен и изтощителен за  тялото и душата,  работен  ден.

7. Съдържащият  се в зеления чай-танин стимулира дейността на мозъка на човек, стимулира мисловните процеси, подобрява паметта и вниманието!

8. В зеления чай витамини са десет пъти повече, отколкото в черния чай! Особено  много  са витамините от група Б.

9. Благодарение на чай подобряваме  функцията на мускулната система, намаляваме  риска от целулит.

10. Учените смятат, че  благодарение на химическите съединения съдържащи се  в зеленият чайя,  се помага в  лечението  на безсъние.

11. Оказва се, също така, че тази напитка  увеличава сексуалното желание, решава проблема на интимните отношения.

12. В академичните среди, се разглеждат  анти-радиационните  възможности на зеления  чай. Проучванията показват, че чаят е в състояние да отделят стронций от организма!

13. Зеленият чай – мощно  лекарство срещу диария.

14. Тази напитка е показана като  едно  от първите средства  за лечение на кожни проблеми. Зеленият чай и  днес  е един от основните компоненти, които образуват средствата за грижа за кожата.

15. Чай намалява количеството на лошия холестерол в кръвта на човека.

16. Приятно откритие за пушачите  е факта, че този чай намалява вредните последици от катрана в цигарите.

17. Зеленият чай – едно от доказаните средства срещу бръчки и стареене.

18. В съвкупност  с други полезни съставки (мед, морска сол …), свойствата на зеления чай са чудесен инструмент за красотата на косата, кожата и ноктите.

19. Зеленият чай заедно с череният ни  тонизират  през целия ден.

20. Зеленият чай е полезен и за очите . Компреси със силен зелен чай облекчават  уморатав  очите,  предава им   блясък, красота, зарежда ги със  здраве.

Както можете да видите, полезните свойства на зеления чай са много. Не бъдете мързеливи и  пийте чаша освежаваща и   полезна напитка.


Подобни статии:

Salvatore Ferragamo пролет -лято 2012
Фън Шуй у дома - пролетно почистване
Мода 2012: бански костюми
Аюрведа : древна индийска система за грижа за здравето

Напиши коментар