Трескава подготовка тече по церемонията на наградите „Оскар“ – 2012:Виж те номинациите …..


До  наградите „Оскар“ остават само два дни  (церемонията по връчването на наградите на киноакадемията ще се проведе напомняме в неделя срещу понеделник, и klukarkata както винаги ще бди и следи какво се случва по червения килим на церемонията.В Лос Анджелис вече тече трескава подготовка, вчера бяха обявени и номинациите. Виж те кой са номинираните….
Номинации на  осемдесет и четвърта церемония на „Оскар“:

Най-добър актьор: Джордж Клуни (Потомците), Деймиън Бишир (По-добър живот ), Жан Дюжарден (Артистът), Гари Олдман (Дама Поп Асо Шпионин), Брад Пит (Кешбол)

Най-добра актриса: Глен Клоуз (Албърт Нобс), Виола Дейвис (Южнячки), Руни Мара (Мъжете, които мразеха), Мерил Стрийп (Желязната лейди), Мишел Уилямс (Моята седмица с Мерилин)

Най-добър актьор в поддържаща роля: Кенет Брана (Моята седмица с Мерилин), Джона Хил (Кешбол), Ник Нолти (Бойна кръв), Кристофър Пламър (Новаци), Макс фон Сюдов (Ужасно силно и адски близо)

За Най-добър режисьор номинирани са: Мишел Азанависиус (Артистът), Александър Пейн (Потомците), Мартин Скорсезе (Юго), Уди Алън (Полунощ в Париж), Терънс Малик (Дървото на живота)

Оригинален сценарий: Мишел Азанависиу (Артистът), Ани Мумоло и Кристен Уиг (Шаферки), Джей Си Шандор (Предел на риска), Уди Алън (Полунощ в Париж), Ашгар Фархади (Раздялата)
И разбира се, най – чаканата  и обсъждана  категория,  номинациите за Най-добър филм:  

„Боен кон“- Филм  на киното Стивън Спилбърг. Любимият кон на млад мъж е продаден и е поведен към военните действия. Ще тръгне ли след него, ще го намерили, ще бъде ли отново до него.

Артистът“- Филмът е черно-бял. Действието се развива през 1927 г. в Холивуд. Актьор, считан за величина сред великите кино звезди от нямото кино, не може да намери мястото си след навлизането на звука във филмопроизводството. Появява се новата звезда на небосклона.

„Кешбол“– Главният мениджър на отбора, в ролята Брад Пит, трябва да измисли нещо революционно, за да спаси отбора. Той залага на нещо, което скандализира гилдията и обърква всички сметки, После този метод ще бъде използван в целия спорт.

„Потомците“– Джордж Клуни, в ролята на знаменит барон, е сполетян от нещастието да види как съдбата връхлита съпругата му. Ще успее ли да се замисли най-после за бъдещето, ще успее ли да да се замисли по нов начин и за миналото си.

„Дървото на живота“– Животът на едно семейство с трима синове. Джак е най-големият сред братята си. Как протича животът му, когато е отхвърлен от съвременния град, с неговите закони, толкова чужди на Джак.

  „Полунощ в Париж“ Филм на Уди Алън, който отново е приплел умело комедийното и сантименталното. Филмът е една поема за Париж и Ню Йорк. Американски младежи заминават за Париж. Там някои откриват историческото богатство, туристическото изкушение, а други обаянието на вдъхновението. Дали това е отдавна бленуваният порив или нещо друго, което открива какво всъщност търсим.

  „Южнячки“- Тук можем да видим обрисуван живота на три изключителни жени от Юга на Америка, както става ясно и от заглавието. Действието се развива двайсетина години след Втората световна война. Майките желаят да видят женени дори току що завършилите гимназия свои дъщери. Нещастието дебне отвсякъде, а истините се избягват и този който дръзва да ги казва направо е наказван светкавично.

„Юго“– Другото заглавие на филма е „Изобретението на Хюго“. Скорсезе прави едно невероятно връщане назад в историята, в началото на миналия век. Неговият герой е 12 годишно момче без родители и живеещо скътано в Парижката ЖП гара. Това е магическа история за самотата, в която е замесен дори един робот.

„Ужасно силно и адски близо“- Отличен сценарий. В тази лента изобретател със стабилна практика, който освен всичко е бижутер, борец за мир и изкушен от астрофизиката, иска да научи нещо повече за баща си и неговото послание. Баща му оставя ключ, малко преди да загине от терористичната атака на 11 септември. Важно е да бъде намерена ключалката, която става за този запазен ключ.
Повече за номинираните звезди, както и другите категории номинирани може да намерите в официалния сайт на  събитието.
На 27.02 от 00:00 до 06:30 ч. по bTV Cinema на живо ще се излъчи и самото връчване на наградите Оскар.

На следващият ден разбира се, klukarkata, ще ви представи как и с какво се представиха победителите, (а и не само те) в детайли.

 

В Холивуд, всичко е готово за „Оскар“ …

 

….и червения килим

…..и украсата на залата

……. и дори угощението


Подобни статии:

МОДА:Дантелата - звездният тренд на 2012
Звездни клюки
Опасно слаба ли е Анджелина Джоли?
Руският художник Пьотър Павленски си закова тестисите на Червения площад

Напиши коментар