Митьо Очите на свобода


Несебърският наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите вече е свободен гражданин. Той е свалил „затворническите одежди“ снощи, тъй като е изтърпял наказанието си.

Пред бтв той заяви, че все още не се е наспал, чака лятото и увери, че няма намерение да бяга в чужбина. След като влезе в затвора, Желязков се раздели с голяма част от имуществото си, което бе отнето в полза на държавата.

Желязков излиза на свобода, след като съдът не уважи искането на прокуратурата наказанието му да бъде удължено. На последното дело срещу него защитата заяви, че той трябва да бъде освободен незабавно. Митьо Очите бе осъден на 4 години и 10 месеца затвор след споразумение с прокуратурата.

Миналата година Върховният касационен съд върна за ново разглеждане последното му споразумение с прокуратурата с мотива, че присъдата е занижена. Тогава срещу Желязков започна нов процес, който да определи общия му престой зад решетките.

Прокуратурата поиска присъдата да се увеличи с две години и 5 месеца. Желязков, срещу когото има общо 7 приключили наказателни производства, е сключил за три от тях споразумения с прокуратурата. Това му позволи да получи присъда под минимума – 4 години и 10 месеца затвор.

 


Подобни статии:

Звездни клюки:Парис Хилтън - от блондинка до брюнетка
Не е порно, но е предизвикателно: Марк Джейкъбс отпразнува рождения си ден с ново гадже
Тържествата в чест на Диамантения юбилей на Елизабет II
Анджелина Джоли с поредната операция:този път вените на ръцете

Напиши коментар