Фън Шуй у дома – пролетно почистване


Фън Шуй ви помага да привлечете хармонията, парите и богатството в дома си. Фън Шуй се подчинява на точно определени принципи. И отново Фън Шуй налага корекции в интериора на дома ви, когато тези принципи не са спазени.

Навярно в жилището ви има вещи, които никога не ползвате и най-вероятно никога няма да ви потрябват, но психологията на човека е такава, че все му се струва, че някой ден нещо ще му свърши някаква работа и трупа ли, трупа… Повярвйте нищо никога няма да ви влезе в работа, ако ли пък наистина нещо ви потрябва, то вселената ще се погрижи нужното да не ви липсва.

Не случайно хората казват – за да се построи нещо ново, първо трябва да се разруши старото.

От гледна точка на фън шуей ако в дома ви е хаос, то и в живота ви е хаос, ако трупате ненужни вещи, трупате подсъзнателен емоционален багаж, който ви тежи. Само си представете колко ще е хубаво да подредите живота си, колко ще е хубаво да ви е леко на душата… Е, ето ви новина – всичко това ще се случи и ще усетите приятното чувство на лекота веднага щом се освободите от трупаните с години боклуци в килера. Просто изхвърлете старите учебници – съвършено погрешно е да мислите, че те ще потрябват на децата ви. Отървете се от повредените електроуреди – щом досега не сте ги поправили, никога няма да го направите. А дрехите, които не носите от години – ако ви е жал да ги изхвърлите – дарете ги – има хора, които наистина имат нужда от тях.

Забелязали ли сте, че жилищата на богатите и успелите хора въпреки многото площ, са почти празни, без излишни мебели, да не говорим за безпорядък. Ще кажете – те са богати и когато нещо им трябва отиват и си го купуват, а ние сме бедни и за да спестим, пазим всичко за деня, когато ще ни потрябва. Грешка! Помислете – тези хора вероятно са успели благодарение на правилното си мислене и отношение към вещите.

Всички, които трупат са бедни, мрачни, депресирани, песимистични и нещастни, постоянно се оплакват, че нещо им тежи, нещо ги задушава, че чувстват главата си задръстена – защо ли? Ами каквото отвън, такова и отвътре. И въпреки малките си жилища те имат три гардероба, две маси, двайсет стола… защо са им, за да заемат пространство…? А да, „защото ще потрябват“. Помните ли приказката – икономията, майка на мизерията.

Това съвсем не означава да разхищавате всичко и с всички сили, просто се постарайте да организирате пространството в дома си така, че да имате минимално количество вещи, да има простор, енергията да може да се движи свободно и да има достъп до всеки ъгъл. Натрупаните вещи пречат на чи да циркулира свободно, а това се отразява негативно на обитетелите на жилището.

Купчините вещи до входа пречат на прогреса и на успеха ви.

Задръстването по коридорите означава постоянни пречки.

Ако държите в безпорядък югозападния сектор (сектора на брака), ще се влошат отношенията с партньора.

Разхвърляното и претрупано бюро пречи на професионалната ви дейност.

Оплаквате се постоянно от финансови проблеми – помислете какво се случва в югоизточния сектор.

Здравето ви куца – а центърът на дома ви свети ли от чистота?

 

 

 

 


Подобни статии:

Маска за подхранване на изтощена коса
Чудото наречено Зелен чай: 20 -те полезни свойства
МОДА:Ralph Lauren пролет/лято 2012
Роклите на Чарлийз Терон

Напиши коментар