Как бе открита болестта на Стенли


Английският таблоид The Sun публикува днес ексклузивната новина, че тестовете, които разкриха левкимията на Стилиян Петров, са били направени като следствие от инцидента с Фабрис Муамба, който получи сърдечен удар на терена по-рано през месец март.

Както е известно, след колапса на играча на Болтън почти всички отбори в Премиършип веднага пожелаха да правят профилактични кардиограми на футболистите си – първи в тази инициатива бяха именно „шпорите“ от Тотнъм, които на живо присъстваха на припадъка на Муамба.

„Миналия вторник, след случилото се с Муамба, няколко експерти дойдоха в тренировъчната ни база, за да ни направят сърдечни прегледи“, разкри съотборникът на Стилиян Петров – Карлос Куеяр.

„Два дни по-късно получихме резултатите и те събощиха на Стан, че има симптоми на рак, макар да не му казаха нищо конкретно. Само че трябва да направят още тестове, за да са напълно сигурни“, продължава играчът на Вила пред испанската радиостанция COPE.

„Те просто му казаха, че може да е рак, но нищо не се знае за момента. Просто не искаха да плашат него, да плашат и нас и то преди важния мач срещу Челси в събота.

Те го заведоха в болницата за повече прегледи, които да потвърдят диагнозата. Първоначално той не каза на никого, но със сигурност семейството му е разбрало, преди и клубът да го оповести.

Никой не го очакваше, бяхме изненадани, направо шокирани. Миналата седмица още ни влияеше случилото се с Фабрис Муамба – бяхме разстроени и неспокойни. Така че си представете един от приятелите ви, човек, с когото делите една съблекалня и тренирате заедно всеки ден от 4 години…

Бяхме изключително разстроени, но именно Стилиян ни успокои и се опита да подвигне духа ни – той иска да спечелим колкото можем повече точки. Само това поиска от нас“, каза още Куеяр и добави любопитен факт – Стенли все още му пее по телефона една мелодия на привържениците – „Карлос Куеяр, ти ме правиш щастлив“.

„Говоря със Стан всеки ден, а това ни дава сила на всички. Той е силен мъж и със сигурност ще се справи, най-важното е да продължава да прави съпругата си и децата си щастливи и да се възстанови заради тях. Той е смел човек и може да даде кураж на много други хора“, завършва 30-годишният испански бранител.


Подобни статии:

Шиниъд О'Конър: се омъжва за четвърти път
Красавиците не са това което са: ЛИНДЗИ ЛОЪН НА ХАВАЙ
Porsche Cayenne обявен за "Най-добър офроуд автомобил през 2012 г."
Ивет Лалова отново ни накара да се гордеем, че сме българи

Напиши коментар