Аднекситът: Една от причините за безплодие


Вече е топло, и уморени от дългата зима, лъчите ни мамят да свалим дрехите. Но слънцето в този отрязък от време, често е много коварно. Преохлаждането в комбинация с изтощението на организма, може да ни донесе куп неприятни последици. Една от тях е аднекситът или т. нар. тазова възпалителна болест, която засяга придатъците на матката – яйчниците и маточните тръби. Тя по никакъв начин не застрашава живота, а симптомите й са мъгляви. Според статистиката всяка пета жена преболедувала аднексит, страда от безплодие.

Причините за поява на възпалението могат да бъдат разнообразни. Преохлаждането е характерно за момичета в тинейджърска възраст. Колко момичета още от наше време ходят с гол кръст на училище, макар навън да вее студен вятър и да вали сняг? С напредването на годините, макар да ставаме по-разумни в облеклото, рисковете не намаляват, а тъкмо напротив. Един от тях са полово предаваните инфекции, които дебнат зад всеки непредпазен сексуален акт. Възпалението може също да се появи след аборт, раждане или поставяне на спирала. Общото за всичките тези случаи е, че има вероятност директно да попаднат бактерии в нормално стерилните вътрешни полови органи.

В периоди на силна преумора и спад на имунитета може да се превърне в опасност дори обичайната влагалищна флора, а какво остава за скритите инфекции като хламидии, трихомони, мико- и уреаплазми. Болшинството причинители на подобни инфекции не се чувстват комфортно в киселата среда на влагалището, при първа възможност (намалени съпротивителни сили на организма) се придвижват нагоре към матката и фалопиевите тръби.

В случай, че се открие и лекува на време, аднекситът най-често остава без последствия.  Симптомите обикновено са неясни и има вероятност да не се обърне особено внимание. Температурата леко се повишава (между 37 и 38 градуса), което свидетелства за възпалителен процес в организма, усещат се тъпи болки ниско в корема, които се усилват при полов акт, появява се гъст влагалищен секрет, може да се наруши и менструалният цикъл. И въпреки всичко малко жени се вглеждат наистина в тези симптоми. Повечето ги отдават по-скоро на стрес умора, или обикновена настинка. Всяко забавяне на лечението може превърне острия андексит в хроничен. Именно на този стадий се появяват срастванията – съединителна тъкан, която организмът ни сам изработва срещу по-нататъшното разпространение на инфекцията. Тази защитна реакция нарушава проходимостта на маточните тръби, създава опасност за извънматочна бременност.

Хроничния аднексит   може да предизвика безплодие, свързан с  непроходимост при тръбите или с хормонални нарушения на функцията на яйчниците.

В лечението на adneksita можете да използвате тази тинктура от  билки:
Равни части от  трева на така наречената  планинска матката, голтерия, бял равнец,коприва,  жълт кантарион, жълтурчета и цвет от лайка, вари се две супени лъжици с  чаша вода, за  около 30 минути. Приемайте по 75 мл след хранене,три пъти дневно в продължение на две седмици.

В допълнение, за лечение на аднексит  и други заболявания на женските полови органи,може да се използва следната тинктура вагинално:

Вземете пет  равни части от  билката пелин,  цветя от лайка и Вероника, една част  детелина, два и половина супени лъжици от тези билки варете в  чаша вода,  за  около 20 минути. След охлаждане до 37 градуса  си направете вагинална промивка, с половината  чаша. Останалата половина чаша, изпийте преди лягане. Правете всичко това в продължение на 10 дни.


Подобни статии:

Обувките Пачоти - голямата ми страст
МОДА:Ревюто на Calvin Klein през Седмицата на модата в Ню Йорк бе излъчено онлайн в интернет
Louis Vuitton пусна нова колекция слънчеви очила
Храни за красиви и здрави нокти

Напиши коментар