Как да закалим детето си?


Често ли боледува детето ви? Време е да промените това, като закалите детето и му помогнете да изгради силен имунитет, така че да боледува по-малко и да се справя по-лесно с вирусите. Но как да закалите детето? Ето някои изпитани методи.
Как да закалите детето?
Колкото по-рано стане закаляването на детето, толкова по-добре. Закалените от малки деца са по-здрави и организмът им е по-устойчив на външния влияния. А първите процедури по каляване на детето могат да започнат съвсем скоро след раждането, но преди това се консултирайте с педиатър. А за да са успешни закаляващите ви процедури, трябва да сте последователни, системни и да използвате индивидуален подход, тъй като всяко дете е различно.

Закаляващи процедури:

Разходка на чист въздух

Бебетата се нуждаят от 2-3 пъти повече кислород, в сравнение с възрастните. Ето защо е важно, с цел закаляване на детето, да проветрявате често дома си, да не пропускате ежедневните разходки, а когато времето е прекалено топло, студено, ветровито, дъждовно и неподходящо за разходки, извеждайте детето за малко на терасата. Разходките на новороденото могат да започнат след втората седмица. Започнете с 30-минутни разходки веднъж на ден и преминете към разходка два пъти на ден около 1,5 – 3 часа.
Как да закалите детето?

Закаляващ сън

Важно е да не превръщате детската стая в сауна. Сънят на хладно (18-20 градуса) е идеален начин да закалите детето.

Слънчеви бани

Бебетата са особено чувствителни към UV лъчите, затова е добре да отложите слънчевите бани за след 3-ия месец. Използвайте шапка и слънцезащитни кремове, температурата не трябва да е повече от 25-28 градуса, започнете с 5-минутни слънчеви бани, като увеличавате престоя всеки ден с 5 мин. Много родители се притесняват да водят новороденото си на море, но всъщност това е идеален начин за закаляване на детето. Подходящо време за слънчевите бани е до 11 часа и след 17.

Водни бани

Бебетата обичат водата, така че ги оставяйте на воля да се плацикат в детската ваничка. С цел закаляване на детето, от 3-ия месец нататък може да започнете обливане на детето с топла вода около 36-37 градуса, като на всеки 5 дена сваляте с 1 градус температурата, докато не стигнете до 28 градуса.

Двигателна активност

Започнете с масаж на бебето, гимнастика, а впоследствие оставяйте детето свободно да пълзи, тича, пада, става, да ходи босо, ако така му е комфортно. Много майки се притесняват, че детето им ще се нарани и го възпират от така нужното му движение, но всъщност именно интензивната двигателна активност закалява детето. Впоследствие запишете детето на спорт, извеждайте го редовно на разходки в планината и т.н.

Витаминозна храна

Как да закалите детето?Двигателната активност означава много изразходвана енергия, а това от своя страна отваря апетита. Старайте се детето ви да приема богата на витамини храна, която помага за растежа и изграждането на силна имунна система. Избягвайте прекаления прием на сладки и мазни храни, тъй като те могат да отслабят имунната система.

Подходящо облекло

Не навличайте детето като зелка от страх да не настине. Спазвайте правилото – зимата да е с една дреха повече от вас, а през лятото – с една дреха по-малко от вас. Избирайте детски дрехи от естествени материи, които да топлят, но да не спарват и алергизират детето. Стремете се постепенно да свикнете детето да ходи с по-малко дрехи, като следите за признаци на охлаждане – настръхване, кихане, потреперване.

И още нещо. В стремежа си да предпазят детето, майките не дават децата им да се ровят в пясъчника, да опознават света, опитвайки вкуса на всичко около себе си, а това са именно неща, които закаляват детето. Нормално е детето да иска да напъха всичко, до което се докосне в устата си, но все пак съблюдавайте какво лапа и внимавайте да не го глътне.

 


Подобни статии:

Хелоуин- костюмите на звездите
Обувки Louis Vuitton - пролет/лято 2012
Улична мода от Москва
МОДА:Седмица на модата в Париж представя Ели Сааб

Напиши коментар