Червеното вино и гроздето помагат в отслабването


Червеното вино и гроздето  съдържат полезни вещества, които помагат в борбата със затлъстяването, откриха американски учени от университета Пардю.
Съединението ресвератрол чрез сложен процес, протичащ в човешкия организъм, се превръща в друго вещество наречено пайситаннол. Последното атакува мастните клетки и пречи на тяхното развитие. То спира натрупването на мастни клетки и растежа на мастната тъкан.
Учените продължават да проучват ползите от пайситанола за здравето. Веществото се среща в червеното грозде, маракуята, боровинките и други плодове. Освен това, ресвератролът помага да се контролира наднорменото тегло, благоприятно въздейства срещу развитието на сърдечни болести и рака.
Учените са категорични, червеното вино е много полезно при най-различни болести, както физически, така и психологически. То не само помага срещу рака на млечните жлези, диабета, подобрява работата на мозъка, но също така поддържа дамите в топ форма. Най-важното при виното е да не прекаляваме с употребата му, както и с всичко останало, подчертава агенция БГНЕС.


Подобни статии:

Деми Мур и Аштън Къчър все още са заедно
Victoria's Secret :" Ангелското" афтър парти
Moschino пролет/лято 2012
Модна тенденция 2012: Временна татуировка на устните

Напиши коментар