Страстната любов след бурен скандал


Колко често си разменяте обиди с половинката си.Всъщност понякога  скандалите дори  заместват думата секс в истинският  смисъл. Емоциите, които излизат  на повърхността в един качествен скандал, адреналинът, който   заглушава виковете  на половинката и кара тялото да бъде абсолютно активно за действие е причината да се пристрастява ме   по-лесно към скандалите, отколкото към секса.

Сексът е интимно общуване, в което душевността се излага в цялост (тук не говорим за платената любов или просто спортуването). В сексът  с човек, към когото  изпитвате чувства не съществуват ограничения освен на  нараняването в душевен аспект. В това число става въпроса  дори и за тези, които обичат  по-силовата игра в секса. Правилото     е да не нараниш чувствата, душевността и интимното съпреживяване на другия. Проблемът е , че след време любовната игра се  превръща в рутина и силните чувства и преживявания изгубват чара си.

Напук в скандалите емоцията била тя и негативна ни довежда до същият този адреналинен  връх без нуждата да се разкриваме душевно. Ето точно тук е моментът да опитаме сексът след скандал. Много семейни двойки остават емоциите да бъдат изхабени ,а  страстите разгорещени и удовлетворени единствено с разправията. Но ако изпробвате (а за тези, които са го изпробвали е ясно),че сексът след един  скандал е много разтърсващ. Естествено това не  трябва да е ежедневна практика,защото преминаването от негативни емоции в позитивни може да превърне връзката ви в садомазохистично удоволствие, в което  съществуват само крайностите, подобна смяна на силни емоции и страсти много изхабява емоционалната система. Въпреки това си заслужава да пробвате. Физиологичното обяснение на това явление се свързва с повишаването на адреналина в организма и засилената циркулация на кръвта,а оттам и високо възбудим  рецептори на тялото. Сетивността  на  кожата, половите органи се увеличава и усещанията нарастват. При това в такъв момент не се налага да има прелюдия и предразполагаща игра,защото вече е достигнат момента на добра възбудимост. И може незабавно да се премине през скандалът в страстта. Обикновено след  такъв случай на сутринта е трудно да откриете  дрехите си на едно място. В такъв момента откровеността в действията между партньорите в секса е много по–голяма,  не съществуват задръжки  – дали  да го направя или не. В такъв момента  партньорите не  мислят за предразсъдъците, а по-скоро за получаването и за самото преживяване. Необходимостта  от удовлетворяване на нагоните е толкова голяма,че обикновено всичко се случва почти на един дъх. Всеки от партньорите не изпитва отдаването на интимността, по–скоро влиза в  битка, в която  няма значение как се чувства партньора или какво иска и основното изискване е какво искам  аз. Бързата  смяна на крайностите и емоциите от негативни  такива към позитивни  създава особено приятно усещане при синтезирането на  ендорфините от смяната на емоционалният заряд. Разбира се, обратното  съвсем не е вярно – ако  от крайно приятна и позитивна емоция се премине към негативна,  тогава  ефектът от общуването не е същият.

Сексът след един скандал е лишен от задръжки, притеснения, комплекси от страна  на партньорите. Той  е много първичен като израз и удовлетворяващ, като сдобряване. Това не означава,че всеки път, когато стане скандал той трябва да завършва със сдобряващ секс. Ефектът от подобно сдобряване е краткотраен,защото както се отмества темата  на  противоречието, не се решава конкретния проблем. Понякога проблемите трябва да се решават  с придружаващите ги негативни емоции, а не да бъде превръщано в позитивни заглушители на  проблемите. Ако злоупотребявате  със сдобряващият секс е сигурно,че след време съвсем няма да е сдобряващ, а ще представлява по–скоро военно действие за разрешаване на  военен конфликт. Понякога разговорът може да бъде по-ефективен от секса. Въпреки това, ако не сте изпитвали  удоволствието и възбудата от сексът след скандал е добре да опитате едно такова високо адреналиново преживяване.И още нещо, колкото по лют и драматичен е бил скандала толкова по красив е секса след него.Има и друг вариант в който след един сериозен скандал вие повече никога не правите секс.Това обаче е друга тема следвана от други обстоятелства, по която ще пишем съвсем скоро.А сега……сега се наслаждавайте на секса с любимия човек,защото надявам се ще се съгласите с мен, това е едно от най- големите удоволствия на живота, особено ако е придружен с една красива любов.

 


Подобни статии:

Как той да се влюби в теб
Любов и влюбване - две толкова различни понятия
Животът без секс?
Една съвременна притча за любовта,парите и секса в семейния живот!

Напиши коментар