Днес Георги Аспарухов – Гунди щеше да навърши 69 години


На днешната дата, преди 69 години, се е родила една от най-великите фигури в българската история. На 4 май, 1943г. в София се ражда Георги Аспарухов, който години по-късно ще бъде наричан с емблематичния прякор – Гунди.

Велик футболист – легенда на Левски и националния отбор! Голям човек – прекрасен родител и всеотдаен съпруг! И до ден-днешен, всеки, който е познавал Гунди, освен суперлативи по негов адрес, друго не може да чуе.

Аспарухов се роди, израсна и игра в друго време. Намират се, разбира се, все още разбирачи”, които да омаловажават присъствието му в родния футбол с липсата на отличия като „Златна топка”, „Златна обувка”, успехи на европейската и световна сцена…. Всенародната любов, която той имаше, обаче е несравнима с нищо.! Дори привържениците на ЦСКА го уважаваха!

А на терена? На терена Гунди бе футболен Бог! И само  Бог горе остана над него!

41 години след ужасяващата катастрофа на Витиня, която взе неговия живот и този на приятеля му Никола Котков, Аспарухов не е забравен. И едва ли някога ще бъде забравен!

Припомнете си интересни неща от живота на Гунди в специалния филм, направен за него от българската национала телевизия, малко след смъртта му. Във видеата ще видите мнения на съпругата, сина му и редица обществени и спортни деятели:


Подобни статии:

КЛЮКИ:Кръв по краката на Кристина Агилера по време на изпълнение
Дарина Гиздова стана Модел на годината
Руският художник Пьотър Павленски си закова тестисите на Червения площад
Пол Уокър, актьор от "Бързи и яростни", загина в катастрофа

Напиши коментар