150 милиона за сина на Мишо Бирата


Битка за наследството на Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, няма да има. И богатствата, и дълговете му ще отидат при 23-годишния син на жена му Ева, която почина от цироза в сряда. Пламен от 2 дни е мултимилионер. Дали в евро, или в дългове – не се знае. 23-годишният студент по право в Лондон е дете от първия брак на Михова с морски капитан. Мишо и Ева нямат свои и Бирата го отглежда като собствен син.

Момчето на Михови остана кръгъл сирак в сряда. Слухове се носят и в двете посоки. Според запознати от 2 май Пламен е страшно богат – наследил е 150 млн. и едва 30 млн. дългове от родителите си. Други обаче контрират – милионите наистина са 150, но със знак минус, твърди „Стандарт“.

Приживе Ева Михова отрече слуха, че покойният й съпруг Мишо Бирата й е оставил 150 млн. борчове. Както и слуховете, че с бизнесмена са скрили космическите 60 т злато в швейцарски банки.  Принц или просяк ще се окаже Пламен – никой не смее да прогнозира засега. Друго е сигурно, 23-годишният бъдещ юрист много бързо трябва да погаси борч от 2 млн. Семейството му ги дължи на най-големия производител на стъкло в България „Терахим 97“ АД. Така ще обезпечи дълговете на „Леденика ММ“, собственост на неговата майка Ева. От „Терахим 97“ АД заведоха изпълнително дело с договорна ипотека за 74 дка от граничната ивица край Дунав до град Мартен. Теренът беше закупен от фирма на Михаил Михов на търг за над 500 000 лв. с цел върху него да бъде вдигнат развлекателен комплекс. Според прокуратурата обаче теренът е публична държавна собственост и не подлежи на продажба. Имотът обаче бил актуван като частна държавна собственост и тогава била направена сделката.

Пламен Михов ще се спаси от друг дълг – за една от най-емблематичните сгради в Русе -хотел „Дунав плаза“. „България лизинг“ ЕАД закупи запорирания хотел „Дунав плаза“ на покойния Михаил Михов в Русе. Заявената сделка спря търга за имота, обявен за публична продан заради 6 млн. лв. необслужен кредит от русенската компания „Хотел мениджмънт“, в чийто съвет на директорите влизаше Ева Михова. Сключеното споразумение с банката предвижда лизинговата компания да погаси борча чрез специална гаранционна сметка. По заведеното изпълнително дело частен съдебен изпълнител бе запорирал близо 60 недвижими имота на „Хотел мениджмънт“ и 2 фирми съдлъжници. Сред тях са хотел „Дунав плаза“, 50 магазина и 21 апартамента в новоизградената му част, както и бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарк „Липник“. Бившата резиденция на Тато бе обявена за продан на значително по-скромната цена от 688,6 хил. лв. В нея обаче се включват само сградите, тъй като земята е държавна.

Ева Михова е споделила преди време, че е сложила на тезгяха пивоварната в Мездра. 23-годишният Пламен днес наследява от майка си три компании, дялове в още две и участие в управлението на общо 11 дружества. Според справка в електронните регистри тези три компании се занимават предимно с дейност в сферата на консултациите, посредничеството и търговията с недвижими имоти. Преди време се тиражираше версията, че Михаил Михов има и незаконен сън – перничанина Борислав Чолев. Момчето нашумя, защото бе гадже на сестрата на отвлечената и убита в Перник Мирослава. Самата Ева Михова приживе отрече този слух.

Младият Пламен ще стане собственик и на огромната къща на Михови в центъра на Варна. Разстроени от смъртта на Ева Михова, служители в дома в сряда разказаха пред екип на „Стандарт“, че са чакали бизнес дамата за празниците. Описаха я като много добър и кротък човек. Тялото на Михова вече е транспортирано до Варна за погребението й в събота. Поклонението ще бъде в катедралата в морската столица.


Подобни статии:

"ЗИМНА МОДНА ФЕЕРИЯ 2012" в "МУРИТЕ" клуб хотел край Разлог
Мадона отново себе си в клипа към песента Girl Gone Wild
„България търси талант“ е най-гледаната ТВ програма според bTV
Седмицата на модата в Париж: Джорджо Армани

Напиши коментар