Демагогията в българските медии


Днес попаднах на тази публикация написана от журналистката Соня  Колтуклиева, която всички хора, които малко или много се интересуват какво точно се случва в медийното пространство в България от няколко години насам ,познават много добре.Та реших да публикувам този материал, не само защото показва какво точно се случва и как малцина държат монопола в мас медиите в България, но и защото смятам,  че безпардонноста , демагогията и егоцентризма на Бареков надминаха всички граници.Много си повярва това момче ей! То не бяха лъжи, то не маже подмазване то не бе чудо.Тъй като не съм нито журналист, но пък за сметка на това има трибуна( е не като тази на Бареков) искам да дам гласност на това което пишат , хората, които имат право според мен и показват болезнената действителност.Ето и публикацията:

ТВ 7 си има вътрешен министър. Освен, че понякога се пляцикат заедно в басейна на прекрасния комплекс “Парк-хотел “Пирин” в Сандански, те плуват в националния ефир като едни пирани, изтребители на организираната престъпност, която най-сетне си намери майстора. Натрапчивият екранен флирт между Николай Бареков и Цветан Цветанов е лоша журналистика и лош политически пиар. Обръщенията на водещия към министрите с “Цецо” и “Миро” са лош вкус, но можеш ли да се сърдиш за това на “лошото момче” на българската журналистика?! Няма да мине и година-две и Николай Бареков ще започне да се изживява като недостижимия Тошо Тошев, че сваля и качва правителства.

Blitz, май 2012 г.: “Журналистката прави репортаж за Митьо Очите и се намира пред къщата му, надявайки се да направи интервю с него, когато от портата излиза вуйчото Иван Петков. Той се отправя директно към журналистката с псувни и закани и с въпроса:”Какво правиш тука, ма!”
Blitz, ноември 2011 г.: Красимир Гергов нарече Соня Колтуклиева “пачавра” в ефира на Канал 3?.

Николай Бареков, шеф на новинарските емисии в ТВ 7, цитиран от вестник “Стандарт” : “Вече са предприети мерки след нападението на вуйчото на Митьо Очите срещу репортерката на ТВ7 Диляна Гайтанджиева. Подал съм жалба в полицията срещу развилнелия се Иван Петков. Искам да благодаря на шефа на МВР – Бургас Милен Димитров и на вътрешния министър Цветан Цветанов. Въпросният човек беше заловен след няколко часа издирване. Ще му бъде повдигнато обвинение за хулиганство. И понеже има условна присъда по първото дело срещу Митьо Очите, вероятно ще си излежи 4-годишната присъда. Това е много сериозно наказание. Що се отнася до неговия племенник, се надявам той да размисли върху поведението на роднините си. Да даде интервю за TV7 и да поднесе извинения за това, което се случи. От самия Иван Петков не очаквам нищо. Той ще си получи заслуженото по закон.
Освен това ще сезирам европейските институции за нападението. Ще се възползвам от срещата на медиите в Букурещ, за да повдигна този въпрос. Още повече че нашата телевизия е единствената голяма медия, която разследва тежката организирана престъпност. Подобно посегателство е опит да бъдат запушени устите на журналистите. Това няма как да стане обаче.”

Прекрасно. Смело. Героично. Вдъхновяващо. Свещен гняв се излива от устата и мишката ( компютърната) на Николай Бареков. Той сам си лепна етикета “лошото момче” на българската журналистика – като индулгенция за всичките му грехове: предишни и бъдещи, към професията. Но тук е абсолютно и неоспоримо прав. “Развилнелият се” Иван Петков трябва да си получи заслуженото, заради грозните думи и посегателството срещу “златното момиче” на ТВ7 – впрочем, сериозно уличена от очевидци в манипулиране на истината в нейни репортажи, но каквата и да е професионалната й чистоплътност, трябва да бъде защитена в този случай.

И аз, като Николай Бареков, искам да благодаря на шефа на МВР – Бургас, че са заловили толкова бързо насилника. Така трябва да се постъпва. С всички насилници, не само с тези, които посягат на журналисти, не само с тези, които посягат на журналисти от ТВ7…

“Ще се възползвам от срещата на медиите в Букурещ, за да повдигна този въпрос”, заканва се Николай Бареков. И аз съм сигурна, че ще го стори. Той е твърд и непоколебим, когато защитава свободата на словото. Дори когато къса вестници в ефир.

Клетата аз си нямам моя безстрашен рицар Николай Бареков – да сезира българските медии на поредната им среща в Букурещ за публичното посегателство и насилие върху мен, извършено в ефира на Канал 3 от рекламния бос Красимир Гергов, който ме нарече “мърла” и “пачавра”. Защо?! Заради разследващите ми материали, публикувани във в.”Шоу”, информационните сайтове Blitz и Bulgaria News и разказани по ТВ СКАТ, как със свои и свързани с него фирми е получил 12 000 000 лева от обществени поръчки през 2010 и 2011 г., за разкритието, че личната му пиарка Анна Русчева е изпратила смс на министър от кабинета “Борисов”, че трябва да се насочат всичките пари от еврофондовете на съответното министерство към медийния магнат. Без отзвук останаха, впрочем, и публикациите на други медии, че милионите, получени от Красимир Гергов за реклама на българския туризъм са отишли на вятъра, тъй като няма никаква полза от нея за имиджа на страната ни като туристическа дестинация, нито се е увеличил туристопотокът към нашите курорти. Както казах в предаването “5 за 4? на Сашо Диков на 9 май – министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което е основен “спонсор” на Красимир Гергов по време на престоя на Трайчо Трайков там, е било глобено 1 000 000 лева за порочно проведени процедури по определяне на победителите в обществените поръчки. А сетете се от кой джоб излизат парите за тази глоба?! Не от джоба на Гергов – щастлив господар на повечето български медии, на повечето български политици, на повечето български медийни шопове, на повечето български рекламни агенции, на повечето български пийпъл-метрични агенции, на голф игрища (откривани от премиери, въпреки прегрешенията му със заменки), на къщи в Париж и Френската Ривиера и ….такааааа до края на демокрацията в нашата територия.

ТВ 7 си има Николай Бареков. Виден борец срещу организираната престъпност – днес той смело изстреля в ефир, че Митьо Очите избягал в чужбина, защото се уплашил от разследването на ТВ7. Според мен е избягал, защото никой не го е спрял – МВР или гранична полиция, например. Но какво ли знам аз.

ТВ 7 си има вътрешен министър. Освен, че понякога се пляцикат заедно в басейна на прекрасния комплекс “Парк-хотел “Пирин” в Сандански, те плуват в националния ефир като едни пирани, изтребители на организираната престъпност, която най-сетне си намери майстора.

Натрапчивият екранен флирт между Николай Бареков и Цветан Цветанов е лоша журналистика и лош политически пиар. Обръщенията на водещия към министрите с “Цецо” и “Миро” са лош вкус, но можеш ли да се сърдиш за това на “лошото момче” на българската журналистика?! Няма да мине и година-две и Николай Бареков ще започне да се изживява като недостижимия Тошо Тошев, че сваля и качва правителства.

“Ще му бъде повдигнато обвинение за хулиганство”, авансово твърди Николай Бареков за вуйчото-насилник. Аз подадох жалба срещу Красимир Гергов през декември 2011 година в софийския районен съд. Делото още не е разпределено. Ще чакам…

http://www.bulgaria-news.bg


Подобни статии:

Слави се ожени тайно
Най -богатите в света на модата: Дяволът носи Прада
Какво ново при Гуен Стефани,Дженифър Лопес, Никол Ричи, Ева Мендес и.......(Снимки)
Ивет Лалова отново ни накара да се гордеем, че сме българи

Напиши коментар