Багата излезе от реанимацията на Пирогов


След малко повече от три месеца лечение 25-годишният Благой Иванов-Багата е изписан от централна реанимация на УМБАЛСМ „Пирогов“.

Известният спортист ще продължи лечението си в обща клиника на болницата, съобщиха от лечебното заведение, съобщава  dariknews.bg.

Багата беше намушкан близо до сърцето при свада в столичното заведение „Домби бар“ в края на февруари. Подложен бе на спешна животоспасяваща операция и оттогава е под медицински надзор. На няколко пъти състоянието на спортиста беше изключително критично.

Обвиняемият за нападението срещу българския ММА боец Благой Иванов Даниел Стефанов-Дъмпела се намира в ареста с решение на Софийския апелативен съд.

„Не искам смъртта на Дъмпела, простил съм му, но не искам да го виждам никога повече“. Това казва пред  Novini.bg.

„Нека да оставим прокуратурата да си свърши работата, има закони в тази държава, интелигентните хора не решават проблемите си на принципа око за око зъб за зъб“, споделя шампионът. Той дори изразява надежда да започне да тренира колкото се може по-бързо.

Според лекарите обаче това надали може да стане в близко време, тъй като органите му продължават да не функционират достатъчно добре.

За нарушените функции на бъбреците говорел жълтеникавият цвят на кожата на ММА-боеца.

Издържливият му организъм го спасил от сигурна смърт, тъй като инфекцията от проникването на металното острие е довела почти до спиране на органите на Багата, посочва вестникът.

Припомняме ви ,че  Багата спечели световно призвание през 2008 г., когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава – руснака Фьодор Емеляненко, и спечели световната титла.

При първата му среща с журналисти след инцидента в „Пирогов“ на 19 май Багата обеща, че ще се завърне на голямата сцена при свободните боеве.

 

 


Подобни статии:

Кристина Агилера се гордее със своите форми
КЛЮКИ:Днес в Ню Джърси бе погребана Уитни Хюстън
Кан 2012: Първите фоторепортажи
Почина Кралицата на диското Дона Съмър

Напиши коментар