Голямата ми страст обувките


530325_351800044867076_243117282402020_954605_1098074008_n-11

Всъщност, коя жена не обича  обувките с висок ток. Съвременните жени  така са свикнали да ги носят, че без тях се чувстват  меко казано като боси.Всъщност в старанието си да придадът  привидната стройност на краката, представителките на нежния пол, дори не се е замислят какво си причиняват и колко точно здравето си.

Най-неприятно е напречното плоскостъпие. Носейки  обувки с висок ток,  обикновено прехвърляме  тежестта на тялото  върху предната част на стъпалото.Натискайки тази зона прекалено силно преминаваме границата за  нормално разпределение на теглото и това  се превръща в основната причина за появата на напречно плоскостъпие. А и не само това: върху стъпалото се е образуват нараствания, които са много болезнени и в същото време доста  неестетичен.

Бременните жени трябва да са особено предпазливи към носенето на обувки  на висок ток. Ако по време  бременността носят такива обувки , напречното плоскостъпие им е гарантирано.

Красивите обувки на висок ток могат да ви докарат и още няколко проблема:Балансирайки походката си  върху токчетата, жените силно  напрягат прасците,  мускулите на бедрата и таза.Това води до  влошаване на кръвообращението в долните крайници, те отичат,  започват да ви болят, а това е една огромна  предпоставка за получаването на  разширени вени.

Особено внимание трябва да се обърне на дамите с наднормено тегло, нека да не  забравят, че високият ток невинаги изглежда стилно и красиво .Вярвам, ще се съгласите , че по- пищните жени стоят някаси  неестетично  върху високи токове.

И ако все пак  обувките с висок ток са част от вашето ежедневие , намалете  вредата от тях, като носите такива обувки само в специални случаи. Купувайте само удобни обувки, защото високият ток не означава задължително неудобна подметка и тясна визия. Избирайте обувки,  който да са ви по кракът,  но  да не стегнати.Пазарувайте обувките си вече, защото в края на деня кракът е леко уголемен.Ако работата ви изисква стоене дълго време прав, не носете този тип обувки. И запомнете красивите обувки могат да бъдат удобни и обратно удобните обувки, могат да бъдат изключително красиви.

След тези съвети, се потопете в света на обувките и се превърнете в съвремената Кари Брадшоу!

 


Подобни статии:

Най - нестандартните обувки в света
МОДА:Изненадата на Седмицата на Модата в Париж 2012 - Stephane Rolland
Как Динко Динев не можа да се примири със стайлинга на Мария
Фън шуй

Напиши коментар