Мишел Обама на 50 години


Michelle Obama Hosts Farm-To-Table Lunch For Spouses Of World Leaders

Мишел Обама по баща Мишел Левон Робинсън – родена и израсла в южните части на Чикаго.След завършването на средното си образование  учи в университета в Принстън ,а след това в Юридическият факултет  на университета в Харвърд. Завършвайки висшето си образование бъдещата госпожа Обама се завръща в Чикаго, като започва работа в адвокатска кантора „Сидли Остин“, после в кметството на Чикаго и в медицинският център към Чикагският университет.

С Барак Обама  Мишел се запознава, когато той става сътрудник  към „Сидли Остин“. Дори след избирането му за сенатор на САЩ, семейството предпочита да си остане в южните части на Чикаго, вместо да се премести в столицата Вашингтон.

Обама се женят на 3 октомври 1992 година.През 1998 се ражда дъщеря им  Малия, а три години по – късно втората им дъщеричка Саша.

Медиите на запад често сравняват Мишел Обама с Жаклин Кенеди или принцеса Даяна. Тя е първата президентша  в историята на САЩ с афро-американски произход.

Днес, 17 януари, първата дама празнува своята петдесета  годишнина. По този повод, в  Белият дом се подготвят пищни партита, а специален гост , ще бъде поп – дивата  Бионсе.


President Obama And First Lady Attend Inaugural Balls

Мишел Обама на  бала в чест на встъпването в длъжност на президента Обама след избирането му за втори мандат – 21 януари  2013 г.  във Вашингтон. Червената рокля на този ден се е превърнала в  символ на победата и манифест на  празника.

 

MTV & ServiceNation: Live From The Youth Inaugural Ball

Семейство  Обама  танцува на бала в чест на встъпването в длъжност на Барак Обама , който в този ден се превърна в 44-ия президент на Съединените щати, 20 януари  2009.Луксозен бял и лъскав черен – вечната комбинация на Ин и Ян.

Obamas Greet Mexican Counterparts As They Arrive For State Dinner

Мишел в  очакване  на мексиканският  президент Фелипе Калдерон и съпругата му Маргарита Завала, който пристигат  в Белия дом на  19-ти май 2010. Синьото – цвета на свобода и на американското знаме, именно него е предпочела първата дама на този ден.


Подобни статии:

Модните клюки:Гуинет Полтроу за Harpers Bazaar
Водена от суеверия Софи Маринова се облече за финала на Евровизия
Има ли жена до премиера Бойко Борисов
„Дневникът на една курва“ или живота на родният хайлайф

Напиши коментар