Мишел Обама на 50 години


Michelle Obama Hosts Farm-To-Table Lunch For Spouses Of World Leaders

Мишел Обама по баща Мишел Левон Робинсън – родена и израсла в южните части на Чикаго.След завършването на средното си образование  учи в университета в Принстън ,а след това в Юридическият факултет  на университета в Харвърд. Завършвайки висшето си образование бъдещата госпожа Обама се завръща в Чикаго, като започва работа в адвокатска кантора „Сидли Остин“, после в кметството на Чикаго и в медицинският център към Чикагският университет.

С Барак Обама  Мишел се запознава, когато той става сътрудник  към „Сидли Остин“. Дори след избирането му за сенатор на САЩ, семейството предпочита да си остане в южните части на Чикаго, вместо да се премести в столицата Вашингтон.

Обама се женят на 3 октомври 1992 година.През 1998 се ражда дъщеря им  Малия, а три години по – късно втората им дъщеричка Саша.

Медиите на запад често сравняват Мишел Обама с Жаклин Кенеди или принцеса Даяна. Тя е първата президентша  в историята на САЩ с афро-американски произход.

Днес, 17 януари, първата дама празнува своята петдесета  годишнина. По този повод, в  Белият дом се подготвят пищни партита, а специален гост , ще бъде поп – дивата  Бионсе.


President Obama And First Lady Attend Inaugural Balls

Мишел Обама на  бала в чест на встъпването в длъжност на президента Обама след избирането му за втори мандат – 21 януари  2013 г.  във Вашингтон. Червената рокля на този ден се е превърнала в  символ на победата и манифест на  празника.

 

MTV & ServiceNation: Live From The Youth Inaugural Ball

Семейство  Обама  танцува на бала в чест на встъпването в длъжност на Барак Обама , който в този ден се превърна в 44-ия президент на Съединените щати, 20 януари  2009.Луксозен бял и лъскав черен – вечната комбинация на Ин и Ян.

Obamas Greet Mexican Counterparts As They Arrive For State Dinner

Мишел в  очакване  на мексиканският  президент Фелипе Калдерон и съпругата му Маргарита Завала, който пристигат  в Белия дом на  19-ти май 2010. Синьото – цвета на свобода и на американското знаме, именно него е предпочела първата дама на този ден.


Подобни статии:

Звездните клюки на klukarkata
Азис беше само.....
Брад Пит е новото лице на Chanel № 5
Какво да правим при евакуация от земетресение?

Напиши коментар