детски велосипеди от cutiess.bg

Велосипед за балансиране или велосипед с две колела – сравнете, проучете, изберете

153 0

Ако зададете на някой възрастен въпрос: „За какво мечтаехте като дете?“, със сигурност ще чуете в отговор: „Разбира се, велосипед!“. Железният кон беше верен спътник на всички момчета и момичета. Присъствието му автоматично ви издигна в очите на вашите другари и ви даде повод да се гордеете малко със себе си. Съвременните деца имат много по-голям избор от превозни средства: във всеки магазин очите се разтварят от изобилието от форми и цветове. В статията ще говорим за транспорта, който е на върха на популярността от дълго време – велосипеди и велосипеди за баланс.

велосипеди за баланс от Cutiess.bg

Научете се да балансирате на велосипед за баланс и да преминете към велосипед

Дизайнът на велосипеда за баланс за дете се състои от рамка, която свързва две колела, седалка и кормило. Ездачът се движи, като се отблъсква от земята с крака и поддържа равновесие. Велосипедът за баланс перфектно тренира чувството за баланс и укрепва мускулите. Ако хлапето овладее този вид транспорт, то лесно ще се научи да кара велосипед, често без дори да използва предпазни колела. Когато избирате балансиращ велосипед за деца, вземете предвид не само личните предпочитания на младия собственик, но и теглото – детето няма да може да носи твърде тежък товар и родителите ще трябва да направят това. Обърнете внимание и на материала на колелата: пластмасовите и EVA колелата са леки и не изискват поддръжка, а са подходящи само за шофиране по асфалт. Надуваемите ще трябва периодично да се помпат и да се закърпват дупки, но можете да ги карате по всяка пътна настилка. Balance Bike ще подхожда дори на най-малките спортисти – може да се използва от 1,5 години. Благодарение на широките, стабилни колела, детето ще се вози уверено и няма да падне, дори ако случайно излезе от пистата. Малките могат без усилие да вземат своя приятел на две колела навсякъде, защото теглото му е само 2,5 кг. Карането на такова превозно средство е много полезно за развитието на децата – при шофиране участват и двата крака, което дава равномерно физическо натоварване на цялата мускулно-скелетна система. Децата, започвайки от 3-годишна възраст, могат да овладеят по-сериозни велосипеди с тесни колела. Външно те вече много напомнят на истински, само че без педалите. Тесните колела ще помогнат да започнат да балансирате по-бързо и ще ви позволят да развиете прилична скорост. Гумените колела ви позволяват да карате навсякъде с комфорт – както по гладък асфалт, така и по черен път. Когато бебето порасне, родителите ще могат да регулират височината на седалката, а и балансиращото колело също ще “расте”. Сгъваемата подложка ще помогне на ездача да паркира своя “кон”. Единственият недостатък на велосипедите за баланс е, че при често бутане носовете на обувките моментално се изтриват и стават неизползваеми. Но е много лесно да се справите с този проблем, достатъчно е да закупите специална защита за обувки и обувките ще бъдат в идеален ред. Защитните подложки са изработени от пластмаса и се носят директно върху обувките. Размерът се регулира от специална лента. Плътният материал не се плъзга при избутване и не оставя следи, така че можете да използвате подложките дори у дома.

Велосипед – за тези, които вече са пораснали с “бебешки” транспорт

Двуколесните могат да се овладеят от деца на 3-5 години. Ще бъде много по-лесно да се научат как да карат, ако преди това е овладян велосипед за баланс. Но дори и напълно начинаещи ще се справят със задачата, ако допълнително оборудване за безопасност дойде на помощ. Ето основните предимства на тези превозни средства: Всеки модел може да бъде оборудван с предпазни колела, така че детето да се чувства уверено и да се научи да балансира. Когато младият колоездач се научи да балансира, колелата могат да бъдат свалени. Децата растат много бързо и не всеки може да си позволи да купува ново превозно средство всяка година. Но възможността за регулиране на волана и седалката ви позволява да яздите своя железен кон много дълго време.

Наличието на защитен капак на веригата.

Той ще предпази елементите на облеклото от попадане между веригата , а също така ще предпази механизма от мръсотия и влага. Кое дете отказва да кара през дълбоки локви след дъжд? За да не бъде засенчено детското щастие от изцапани панталони, дизайнът предвижда предни и задни калници. Ръчната спирачка ще му позволи плавно да намаля скоростта и да реагира със светкавична скорост при спешни случаи.

Разделяне на велосипедите по възрастови групи

Основното правило за избор: моделът трябва да бъде избран според височината, в противен случай на ще бъде неудобно да го кара. Най-често трябва да се ръководите не от размера на рамката, а от диаметъра на колелата.


  • Tags :
  • детски велосипед

Related Post

строителство на къща | onassisbg.com

Цени на жилищните имоти

Posted by - May 10, 2022 0
Цените на недвижимите имоти в България се покачиха много последните две години. Заедно с цените се повиши и интересът. Той…
Imker Lavendelhonig

По какво се познава истинския мед

Posted by - August 16, 2022 0
В последните няколко години на европейския пазар започна навлизането на фалшив мед, като тази тенденция не пропусна и България. Нещо…

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *