Вижте християнската формула за защита и хармонизиране на духа на светителят-хирург Лука

30 0

Постоянно говорим за различни техники за прошка, хармония и премахване на стреса. Сякаш сред основните източници на подобна информация са източните учения. Днес решихме обаче, да ви представим една християнска формула, която според Свети Лука Войно-Ясенецки е изключително мощен начин да се справим със стреса, да си осигурим защита и да се чувстваме щастливи.

Религиозният философ Тертулиан смята, че християнската душа е подложена на непрестанен стрес, защото е далеч от духовността. Според него тя страда и именно затова се появяват заболявания свързани с нервната система и не само.

Ето защо Свети Лука Войно-Ясенецки препоръчва да се обърнем към Библията и различните молитви, ако искаме да усетим усещането за душевна чистота и хармония. Той подкрепя мнението на Тертулиан, че ние всички в своята същност сме с християнски души, които обаче живеят в пошлост, бездуховност и меркантилност. Ето защо всички ние съзнателно или не, се потапяме в този бездуховен свят и душата ни започва да се разболява.

За всички тези проблеми обаче, той дава решение в няколко реда, които ще ви изумят със силата си, ако ги изричате редовно, а именно:

„Само в Бога се успокоява душата ми: от Него е моето спасение. Само Той е моя твърдиня, мое спасение, мое прибежище“./псалом 61/

Свети Лука Войно- Ясенецки съветва да казваме тази силна формула по три пъти на ден пред иконата на Иисус Христос, в комбинация с молитвата „Отче наш“.

Related Post

Съвети при регистрация на фирма

Posted by - October 7, 2023 0
Регистрацията на фирма е сложен и отнемащ време процес, но с внимателно планиране и изпълнение може да бъде извършена успешно.…

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *