Молитва за опрощение в Деня за прошка

31 0

Днес ви представяме една молитва към Иисус, която всеки трябва да изрича, за да помоли за опрощение. Тя е изключително кратка, но има огромна сила. Може би често забравяме, че всеки ден трябва да молим за опрощение и именно деня за прошка е времето, в което да си го припомним.

Това е молитвата, за която разказва св. ап. Лука в евангелската притча . Митарят  се покаял за греховете си и получил прошка. Ето как е описано това в Евангелието:

Двама души влезли в храма да се помолят. Единият от тях бил фарисей, а другият – митар. Фарисеят застанал пред всички и се молил на Бога с думите: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедници, прелюбодейци, или като тоя митар: постя два пъти в седмица, давам десятък от всичко, що придобивам“. Митарят пък, съзнавайки че е грешник, стоял надалеч и не смеел дори да подигне очи към небето. Удряйки се в гърдите, той казвал: „Боже, бъди милостив към мене грешника!“. Така молитвата на смирения митар се оказала по-богоугодна, отколкото на гордия фарисей понеже всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат“.

А ето и самата молитва:

Господи, Иисусе Христе, Сине Божий,
заради молитвите на Твоята Пречиста Майка
и на всички светии,
помилуй нас.
Амин.

Related Post

Цинк, магнезий, желязо, калций, манган- всичко това, в един изключителен чай, който подобрява настроението, енергизира и ОЩЕ…

Posted by - August 30, 2023 0
Днес ви представяме един чудодеен еликсир от природата, който ще ви изненада с невероятните си свойства. Той съдържа изключително ценни…

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *