Невероятни факти: На мъж от Китай му присадиха нос на челото

96 0

В един момент от живота си всички сме изпитвали странни чувства. Вероятно сме използвали фразата: “Гледаш ме, като че ли ми расте (вмъкнете част от тялото) на лицето”. Е, в случая на Сяолиан тези погледи вероятно не можеха да бъдат избегнати. Толкова странно, колкото и да звучи, че има нос, който расте от лицето, това всъщност не е генетично деформиране, а по-скоро следва да се счита за свидетелство за скоковете и прогреса, които са били направени в научната област. Хирурзите от болница в град Фучжоу, провинция Фуджиан, са открили начин да отглеждат нов нос на човек.

22-годишният младеж с прякор Xiaolian претърпял сериозна носова травма при автомобилна катастрофа през август 2012 г. Поради финансови причини той преминава през основно лечение, а не през необходимата за него пластична операция. Няколко месеца по-късно състоянието му се влошава. Носът му се инфектира заради липсата на така необходимата хирургия и назалният хрущял започва да се разлага. Хирурзите вече не могат да извършат носова реконструкция. На тях обаче им хрумва друга идея – да отгледат нос върху челото на Xiaolian – медицинска практика, която досега не е използвана в нито едно кътче на света.

Начинът, по който това е възможно, е като се постави допълнителна кожна тъкан върху челото на пациента, изреже се във формата на нос и се добави хрущял, взет от неговите ребра.

klukarkata

Клюкарката Автор на статии

Related Post

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *