„Точката на щастието“ може да ви направи щастливи, да ви предпази от рак и още..

35 0

Днес ви представяме точката на щастието. Благодарение на нея можем да се отърсим от стреса, да подобрим състоянието на имунната система и  най- важното- да бъдем щастливи.

Според източната медицина тимусната жлеза е точката на щастието. Тя се намира точно в центъра на гърдите, на нивото на подмишниците. Тимусната жлеза се счита за връзката между мозъка и тялото, което я прави пряк отговорник за протичането на енергийните потоци в тялото.

Този така важен орган обаче, закърнява в тийнеийджърските години. Ето защо, е добре да събудим „спящият“ тимус, а това се случва при духовното пробуждане, себепознанието и по един много елементарен начин- чрез масаж на тази жлеза.

Тимусът изработва Т- лимфоцити, които имат противотуморно действие. Именно затова, може би този закърнял орган може да се превърне и в най- добрият начин да бъдем здрави- просто трябва да го съживим.

Балансът на енергиите се контролира от тимуса и чрез неговото функциониране можем да се предпазим от негативните въздействия и отново да се научим да бъдем позитивни. Според източната медицина тимусът събужда интуицията и подсъзнанието.

Според китайския специалист Мантак Чия, това е органът пряко отговорен за подмладяването, като това се обяснява чрез факта, че тимусът произвежда растежни хормони.

За тимуса  най- ефикасното упражнение е лекото потупване на жлезата с двете ръце едновременно и съпроводено със звук / гласна буква или Ом , може и да е с музикално звучене.

Ако стимулирате ежедневно тази точка на щастието ще усетите прилив на енергия, желание за живот, чувство на щастие и удовлетворение.

Тя ще помогне за духовния ви растеж и ще засили желанието ви за развитие. Ще увеличи интуитивността и сензитивността и ще можете да откривате правилните пътища във всички аспекти на живота си много по- лесно.

Източник: pozitivninovini.com

Related Post

Цинк, магнезий, желязо, калций, манган- всичко това, в един изключителен чай, който подобрява настроението, енергизира и ОЩЕ…

Posted by - August 30, 2023 0
Днес ви представяме един чудодеен еликсир от природата, който ще ви изненада с невероятните си свойства. Той съдържа изключително ценни…

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *