4 Основи на Грижи за кожата


Kъдето и да  погледнете, телевизия, списания, интернет или дори само около вашия местен магазин за хранителни стоки, ние всички сме бомбардирани със стотици продукти за грижа за кожата,които гарантирано ще ви накара да изглеждате по-млади,да изтриете  тъмни кръгове под очите и бръчки.Толкова много продукти, и за да изберете от  толкова много различни неща, в повечето случаи нямате идея откъде да започнете.  Всяка от нас иска да изглежда сякаш отново е на 20 и е готова да похарчи куп пари за това. Ето четирите Основи на грижа за кожата, които са от съществено значение за поддържане на кожата.В търсене на това да сме здрави и щастливи. Как да се грижим за кожата си е напълно в зависимост от вида на кожата ни: мазна, нормална / комбинирана, суха, чувствителна или увредена от слънцето.

Почистване

Не забравяйте, почистване трябва да бъде не до там сложна процедура. Намерете голяма „чистач“, който работи за вашия тип кожа, и останете с него. Не е нужно да похарчи страшно много пари  за него.Добър препарат за почистване може да се намери по  аптеките, но  хубаво е да се избягва с добавен сапуни, защото те са склонни към изсушаване на кожата. Изберете кремообразен лосион, ако имате суха кожа или лосион с ясна прозрачна консистенция  ако имате мазна кожа.Уверете се че кожата ви е почистена добре! Почистването вечер преди лягане трябва да бъде  достатъчно. На сутринта, просто ръснете малко хладка вода на лицето си и след това хидратираите преди прилагането на грим.

Избелвам

Ексфолирането е стъпка която повечето хора пропускат в своята грижа за кожата. Аз съм голям фен на ексфолиращия гел, не само защото се чувствам толкова добре след употребата му, но и защото има почти незабавно разлика в погледа и усещането на кожата ми след това! Най-лесният начин да се ексфолира у дома, като използвате произволен брой ексфолианти, които можете да намерите в местния магазин или аптека. Скрабовете работят чрез премахване на най-горния слой на мъртвите кожни клетки, които обаче  са склонни да притъпят тен.

Придавам влага

Всеки тип кожа (освен ако нямате големо акне) има нужда от овлажнител, за да уплътни влагата в кожата.Така че, колко много трябва да се хидратира? ….. Това кожата ви ще ви кажа. Ако кожата ви е стегната, тя плаче за влага. Бъдете внимателни, да не над хидратирате – това може да  запуши порите ви. Ако използвате наистина добър овлажнител, няма да имате нужда повече от грахово зърно по размер.Количество достатъчно  за покриване на лицето и шията. Ако аз отивам да се хваля на продукти за грижа за кожата, тя ще бъде на овлажнител!

Защитете

Това е абсолютно най-важната част от ежедневието Ви за грижа за кожата! В много интервюта с някои от най-добрите експерти за грижа за кожата и дерматолози  вижам как  всеки един от тях казва, слънцезащитни продукти са най-важната част от вашата грижа за кожата .

Тъй като вредното въздействие на слънцето е причина номер 1 за появата на бръчки, е важно да се използват слънцезащитни продукти всеки един ден. . . дори при облачно и  дъждовно време.

Можете дори да комбинирате стъпки три и четири през деня от избора на овлажнител с слънцезащитни продукти, които вече се предлагат по аптеките – просто се уверете, че тя съдържа Mexoryl или Helioplex. Helioplex се намери в продуктите на Neutrogena. Аз лично съм ги използвала и мисля,че са добри.Но не използвайте овлажняващи средства със слънцезащитен крем през нощта, съставките, които те съдържат, не са предназначени да бъдат използвани непрекъснато и може да раздразни кожата.

Споделете вашата рутинна грижа за кожата? Кои са любимите ви продукти за грижа за кожата


Подобни статии:

Тайните на красивата жена
Да възстановим кожата на лицето си след лятото
Мода:Идеи за новогодишен грим на очите 2012
Домашна козметика с мед

Напиши коментар