Как да запазим млада кожата на лицето?


Настоящата среда, влияе отрицателно върху кожата ни. Особено чувствителна  към вредните фактори е кожата на лицето.Рязката смяна на температурата, мръсният въздух в града, стреса, храната която консумираме и редица други фактори са най – големият враг на кожата на лицето:тя застарява бързо, има торбички под очите, бръчки.Въпреки това, всяка жена може да намери малки тайни, които могат да  направят кожата гладка и опъната, без хирургическа намеса.

Най-простите, но в същото време ефективни методи за грижа на лицето са: ежедневното измиване на лицето с подходящо средство , което не само пречиства кожата но  и я овлажнява, масаж около очите, помага за облекчаване на умора и намаляване на подпухналостта; прилагането на защитни кремове преди да излезете, правилното хранене и др

И все пак, кожата на лицето  се нуждае от по-дълбоко почистване.Всяка грижа за кожата на лицето задължително трябва да започне с почистване.Не е необходомо всеки път да тичате на козметик и да харчите сума пари.Скраб може да приготвите у дома и да почиствате лицето си с него няколко дни в седмицата(но, не всеки ден).След почистване със скраб може да нанесете тоник,който да освежи и стегне лицето или избелваща маска- избора зависи от това какъв ефект искате да постигнете.Въпреки това, не трябва да забравяме, че всяка маска   трябва да съответства на вашия тип кожа.В противен случай рискувате не само, да получите обратния ефект, но също и да причини увреждане на кожата си. Не трябва да се забравя и, че: Маската се нанася със специална четка, след нанасянето оставаме с нея половин час  (да не се яде, говори), измиването  на маската трябва да бъде внимателно с  памуче тампон напоен с топла вода.За подобряване състоянието на лицето  трябва да се прилагат и масажи. Достатъчно е да се няколко минути  на ден за да се появи на лицето ви здравословен блясък. Най-добрият начин да се справят с торбички под очите му са масажиране на  точки. Ако не можете да масажирате, може да използвате пакетчета чай, като ги слагате на очите си.

Домашно приготвен скраб:Сварете жито и го смелете, натопете филийка черен фляб в гореща вода.Смесете накиснатия хляб с смляното жито.


Подобни статии:

Уроци по гримиране: Louis Vuitton - есен 2011
Дула или компаньонка при раждане
Вълшебствата на лимона
Тайната на младата кожа

Напиши коментар