Руската мафия номер 1-виж те, кои са след нея


Топ-10 на най- мощните мафии

Според рейтинга на лондонският“Дейли Нюз“ и испанският“Диарио“,ежедневдници,Руската мафия е на първо място сред най-мощните мафии в целия свят. Критериите за попадане в „топ 10“ на най-силните мафии в целият свят са:участие в организираната престъпност на територията на много страни,нелегална търговия с оръжие,наркотици,проституция и т.н.
                                                   

10. Ямайско-британската мафия(Yardies gang)


На десето място в класацията са емигрантите от Ямайка в Британия,който са се преселили през 50-те години на миналият век.Тази етническа мафия,контролира добър дял от търговията с наркотици и оръжие.Тази мафия не се опитва,да се просмуче в правителствените структори и за това не е толкова силна,колкото останалите.В британската полиция не класифицират Yardies бандитите,като организирана престъпност,доколкото те нямат реална структура или централно ръководство.

 

9. Албанската мафия

Албания е изградена сама по себе си от многочислени престъпни групировки.Техните правила са останали непроменени още от 15-ти век.Албанската мафия участва в търговията с бели робини,контрабандата на алкохол и тютюневи изделия,контролира проституцията,кражбите на автомобили и рекета. Своята“дейност,тя е започнала в началото на 80-те години на миналият век.Широко се разпространила в САЩ и Британия.Отличителна черта е жестокоста при акциите им на отмъщение.

8 Сръбската мафия 

Сръбската мафия е намерила своето място в десетката,поради „дейността“  си в десетки страни по целият свят. Тя е свързана с контрабандата на наркотици, поръчкови убийства,рекет,грабежи,контролирани залози и игрални домове. В списъкът на Интерпол са включени около 350 сръбски граждани, които отчасти се явяват сътрудници и ръководители на най-големите наркокартели в целия свят.Сръбските бандити са известни и с интелектулните грабежи,които често се разиграват в холивудските сценарии,а също така и с бързи и чисти екзекуции.В днешно време работят около 30-40 групи,само на територията на Сърбия.

 7  Израелската мафия

Тези момчета развиват престъпната си дейност в много страни по света.Основната им дейност е търговията с наркотици и проституцията.Времената много са се променили и ако преди са гледали на тях с благоговение за тяхното умение да лавират,то сега са се превърнали в безмилостни убийци,които не мислят дълго преди да натиснат спусъка.Руско-израелската мафия,толкова добре се е укрепила в политическата система на САЩ,че тяхното отстраняване вече не е по силите дори на прехвалената американска армия.

 

 6 Мексиканската мафия


Мексиканската мафия е мощна криминална структура в САЩ, чиито корени произлизат още от 50-те години на миналият век. Зародила се е като защитна организация на мексиканските затворници в САЩ, предпазвайки ги от другите етноси и от самите надзиратели в затворите. Основен вид дейност е изнудването и търговията с наркотици. Склонни към бърза разправа с неугодните им и не плащащи навреме жертви.

5 Японската якудза

Японската мафия гордо носи своят произход от низшите слоеве на придворните самураи или „Ронин“,както са ги наричали в Япония през вековете.Те били наследници на много детни бащи,придворни на императора.Нямайки нищо зад гърбът си освен самурайският меч и самурайската прическа  като наследство,те основали своя каста-Якудза. Макар и известна в целият свят,японската мафия е много трудно забележима в днешните космополитни градове.А между другото тя наброява над 110 000 човека,в същото време шумната и буйна американска мафия-едва 20 000.Пресмятайки населението на САЩ и на Япония,на всеки японец се падат по 11 пъти повече професионални рекетьори,крадци и убийци.Сферата на дейност на якудза е:рекет,забранена порнография от Европа и Америка,проституция  и нелегална емиграция.

4 Китайските триади

 За това че бурно развиващият се Китай,стремително се превръща в лидер на глобализацията, се говори в целият свят. Но негативните страни в тази насока са  че китайската организирана престъпност, ще разширява своето присъствие в транснационалните крими-отношения. „Триядите“ вече са обявили „трета световна“ на своите конкуренти!

„Оседлавайки“ емиграционните процеси,мафиотските структури на Китай,начело с триадите са пзаели лидерските позиции в организирането на търговия с хора и прокарването на канали за незаконна емиграция.В доклада на Европол( за юни 2006г.)е отбелязано че триадите са лидери в търговията с хора в страните членки на Европейският съюз.Китайските триади ,дотолкова са притиснали якудза в Япония,че на тяхна сметка се водят половината от всички извършени престъпления.
                                                              

3. Колумбийските наркокартели 

Колумбийската мафия се явява един от най-големите доставчиси на кокаин в света.Всички усилия на правителството да се пребори с нея се оказват напразни, тъй- като бизнеса на картелите върви повече от успешно. Колумбийската наркомафия съществува от средата на 60-те години на миналият век и картелите „Меделин“ и „Кали“, много бързо са се превърнали в най-големите производители на кокаин в целият свят.

 

2. Сицилианската и американската Cosa Nostra

 През XIII век,Сицилия е била подложена на постоянни грабежи не само от алжирските пирати,но и от отряди от французи-наемници,служещи на северноиталянските херцози и князе.Организираната въоръжена борба на островитяните срещу французите е започнала през 1282 година,под лозунга“Morete alla Francia,Italia anela„( Умри,Франция-отдъхни си Италия).От първите букви на лозунга е съставен и бойният вик на защитниците:“Mafia!“.Но скоро отрядите за защита се превърнали в професионални бойци,които започнали да взимат такса от селяните за защита от външни нападатели.През XIX век мафията станала единна организация и даже се опитала да отдели острова от Италия,предлагайки съюз с Джузеппе Гарибалди,обаче войските на княжество Пиемонт им нанесли поражения.В края на XIXвек ,хиляди сицилиянци .Спасявайки се от кланови войни и нищета се прехвърлили в Америка.В най-големите градове на САЩ ,възникнала Cosa Nostra(„Наша работа“).Това била мрежа от сицилиански „фамилии“,контролиращи:казина,контрабанда на алкохол,цигари и оръжие,проституция и рекет. Всички“консортерии“ на Сицилия, съставят“висше общество“,възглавявано от Capo di tutti Capi.Важни фигури в структурата на мафията също са: piccotti di ficatu(наемни убийци), stopalieri(телохранители), gabellotti(съдии) и consiglieri(съветници).

1. Руската мафия 

Руската мафия наброява 500 000 човека.Нейните кръстници контролират 70% от руската икономика,проституцията в Макао и Китай,търговията с наркотици в Таджикистан и Узбекистан,прането на пари в Кипър,Израел,Белгия и Англия,кражбата на автомобили, търговията с ядрени отпадъци и проституцията в Германия.С падането на „желязната завеса“,експанзията на руската престъпност е престанала  да бъде контролируема и канализирана,както е била преди разпадането на Съветският Съюз.Първата вълна на „износ“ на престъпност от територията на, тогавашният СССР е започнала в началото на 70-те години на миналият век, когато е разрешено извеждането на руските евреи в Израел. Тази вълна е несравнима с втората,когато при разпадането на Съветският Съюз,целият свят оценява размерите на руската престъпност, наречена „руска мафия“.Руските криминални общности,всекидневно предявяват своите специфични интереси и дейности в различни държави от целият свят.Така,през Декември 1993-та година,западните медии, за първи път споменава,как групировките „щават“ руските хокеисти, играещи в чуждестранни клубове(така наречените легионери).Много материали по тази тема в последствие показва,че „спортният рекет“  е достигнал ,наистина промишлени мащаби.Базирайки се на някой сведения, в момента руското криминално братство, действа на територията на 50 държави в целият свят.По данни на американският  професор Луиза Шепли, руската организирана престъпност е изнесла през 1991 година  от Руската федерация около 150 милиарда долара.


Подобни статии:

Анджелина Джоли и Брaд Пит:романтична вечеря в Париж
Николета Лозанова роди момиченце!
Фенове намразиха Айшвария Рай заради наднорменото тегло
Утре Елин Топозаков и Весела Тотева си казват заветното "Да"

Напиши коментар