КЛЮКИ:Различната първа дама на България, даде първото си интервю


Най – очакваното интервю в републиката вече е факт.Госпожа Юлиана Плевнелиева изрази своята позиция в интервю за вестник „Капитал“

– Г-жо Плевнелиева, напоследък вие или по-точно вашата липса станахте основно занимание за редица български журналисти. Как приемате това?

– Не ме интересува. Стремя се да живея така, както съм живяла и преди, като не допускам външни фактори да оказват влияние върху мен, и живота на моето семейство. Смятам, че съм надраснала глупавата зависимост характерна за голяма част от българите – „Ама какво ще кажат хората.“ Хората могат да говорят каквото си искат, но аз не съм длъжна да се съобразявам с тях.

– Но все пак вашият съпруг бе избран от същите тези хора за президент на България. Това не ви ли прави автоматично първа дама със съответните задължения?

– В президентството няма такава служба като първа дама и съответно задължения произтичащи от нея. Аз не съм се кандидатирала за първа дама, не съм поемала ангажимент към никого и съответно не виждам защо трябва да променя начина си на живот според очакванията които журналистите втълпяват на хората. Ами, ако президент беше станала жена, тогава мъжът и ли щеше да е първата дама на републиката, щеше да ходи по коктейли и да си бъбри с другите дами от „висшето общество“? Смятам, че това е някаква патриархална отживелица и доста сексистко очакване.

– Да оставим за момент очакванията на обществото. Вашият съпруг бе избран за президент, което е едно признание и успех за него като човек. Има една мисъл, че „Зад всеки успял мъж, стои една силна жена.“ В този смисъл, ако не като първа дама според очакванията на обществото, то поне като съпруга на мъжа когото обичате, не беше ли вашето място до него, по време на стъпването му в длъжност?

– Не смятам, че да си президент на българите е някакъв особен успех. Ако сте били внимателни, сте забелязали, че и любимият на мнозина премиер изказа подобно мнение. Ще цитирам по памет – „Който и да бях посочил щеше да стане президент!“, това каза премиерът след изборната победа. Това бе огромна обида, присъща на екземпляри от чиито среди произлиза г-н Борисов. Но той дори не осъзна последиците на дебелашкото си изказване. Именно тези негови думи урониха веднъж престижа на мъжа ми, втори път престижа на институцията и накрая поставиха под съмнение интелигентността на обществото. Изборът на президент бе сведен до един фарс. До цирк, а аз отказвам да съм част от този цирк. Тъй като според неговото изказване излиза, че този успех е изцяло негов, а не на мъжа ми, то явно, че моето присъствие не бе необходимо, а бе необходимо това на силната жена до Борисов, но тъй-като и тя липсваше, то явно думата успех би трябвало да я сложим в кавички. Ние жените не обичаме цирковете и аз отказвам да играя ролята на силната жена, забавляваща публиката в цирка на премиера. Ще трябва доста да почака

– Вашите думи са доста силни. Не смятате ли, че по този начин и вие уронвате престижа на президента и имиджа на мъжа си? Не затвърждавате ли думите на премиера които цитирахте по-горе, и по този начин да придавате на мъжа си ролята на марионетка поставена на поста президент на България? Всъщност вие не се ли възпротивихте на неговата кандидатура?

– Аз от самото начало бях против подобна кандидатура, както и вобще против обвързването му с този индивид Борисов. За съжаление мъжът ми е идеалист и смята, че би могъл въпреки всичките недостатъци на премиера да работи за бъдещето на България. В самото начало, ако си спомняте, той беше против кандидатирането си за президент, но в последствие видя в това възможност да се отскубне от челичените премиерски лапи и да изрази собствените си виждания относно политическата, икономическата и социална среда в държавата, и да работи за тяхното подобряване. Ние сме модерно и свободно семейство, което цени свободата на партньора, затова аз уважавам неговият избор дори и да не го подкрепям, както и той уважава моят избор да не играя ролята на първа дама

– В такъв случай къде виждате вашето място като съпруга на президента, докато той изпълнява служебните си задължения?

– Не и в президентството, аз виждам моята роля в това да съхраня семейството ни, по времето на този очаквам не лек мандат, да му осигуря един семеен остров на стабилността. Място, където да може да избяга за момент от тежките си служебни задължения.

– Виждаме, че вие изключително много държите на семейството си и на неговата неприкосновенност. Живеете в затворен комплекс, далеч от по-голямата част от обществото, не търсите публични изяви и не желаете да се възползвате от възможността да сте център на медийното внимание. Не желаете да промените и начина си на живот. Не смятате ли, че издигате една прекалена стена около себе си и семейството си, че се поставяте в изолация? И няма ли опасност това да ви направи лоша шега?

 

– Аз споделям максимата – „Моят дом е моята крепост“ и да, държа на семейството си и неговата неприкосновеност, особено в България, където жълтата преса е сопсобна на невиждани низости. Смятам, че мои дълг е да осигуря на трите си деца една нормална среда и да ги предпазя от недостатъците на обществото в което живеем. Не виждам, как това би могло да ми изиграе лоша шега. Нали не ми казвате, че трябва да живеем в някое гето, да давам интервю на всеки който ми поиска, да прескачам от шоу в шоу и по този начин да демонстрирам обществената си ангажираност?

 

Вярна на себе си , вдействителност  нашата първа дама не е изразила такава позиция ,(едвли , ще има каквато и да е изказване от нейна страна), това са само догатки на журналисите в България, провокирани от държанието на съпругата на новоизбраният ни президент, те сядат пишат и гадаят нейната позиция, но за това сме общество да изказваме свободно това което  мислим . Та   не по различна от другите, аз ще изкажа моята позиция по това предполагаемо интервю…
Не знам за вас , но богами харесвам тази жена, хресвами начина по който говори, винаги съм обичала различните хора(жените в частност).Защо, трябва да изпълнява всичко по протокол, защо трябва да се подчинява на нормите?- та нали това е демокрацията, правото на избор.Е, нейният избор явно е този , далеч от светската шумотевица. Добре, ще кажете вие, ами официалните визити, не тя е президента ще отговоря аз.И за последно , на всички онези, които я ‘оплюват“, ще каза ако всички в тази държава имаме принципи и остояваме  тези си принципи, както прави това нашата първа дама, ще будем много по уважавани не само у нас, но и по света.А на онези, които казват“Госпожо Плевнелиева, защо правите това, та нали вие трябва да  сте  за пример на  повечето жени в държавата?’ – ще кажа, какъв по – хубав пример от това да бъдеш себе си, въпреки и преди  всичко…..

 


Подобни статии:

Какво подари Лейди Гага на феновите си за Коледа?
Красивите клюки:Адриана Лима снима на остров Сейнт Бартс
Модерните клюки:Марка Louis Vuitton пуска средства за контрацептиви
Багата се завръща на ринга през септември

11 коментара

 1. AZ каза:

  Едноклетъчно „интервю’ на жалка твар

 2. AZ каза:

  Напиши си името, страхлив драскачо!

 3. AZ каза:

  И изборът на снимката сочи, че не сте медия, а долнопробни махленци

 4. AZ каза:

  И вашето „одобрение“ е вашата пародия:)

 5. Милева каза:

  Ако реши да ви съди, г-жа Плевнелиева ще създаде бизнес за милиони.Долнопробни клоуни сте и дори не разсмивате.

 6. Милева каза:

  „Няма коментари“ Ха-ха-хааах!

 7. Георгиев каза:

  „Коментарът ви очаква одобрение“?! Ясно е, безсмислено е да се коментира.Заличавате мнения, които не съдържат расистки, цинични и пр. мнения, а ви изобличават като злоупотреба с истината

 8. Георгиев каза:

  Каква е заплатата на медийния ви полицай?

 9. ефир каза:

  Заслужихте си по-малко от миришещия СКУНКС

 10. klukarkata каза:

  Явно , никой от вас скъпи ми читатели не се е постарал да прочете, цялата статия тогава щеше да разбере, че това не е писано от нас, че това не е реално интервю на първата дама, а само нещо предполагаемо написано от друг човек, който между впрочем има доста добри работи.Ако бяхте прочели всичко внимателно, щяхте да разберете и нашата позиция по отношение държанието на госпожа Плевнелиева, а именно, че ние напълно поддържаме нейната позиция, нещо повече възхищава ме и се, и бихме желали децата на България да, и подражават, като бъдат винаги себе си и отстояват принципите си.По отношение на това дали сме медия, никога не сме имали претенциите за това, ние просто публикуваме интересни (според нас) неща за забавление единствено и само за вас, нашите читатели. И последно колкото и да ми е тъжно да го кажа, типично по „нашенски“ Вие решихте да хвърляте кал и помия по нас, без дори да сте разбрали идеята на тази статия, а тя е, боже господи приветстваме държанието на първата дама имаме нужда от такива учители, които не се боят да бъдат себе си. А иначе, продължавайте да ни критикувате това ни изгражда не само като личности, но и като пишещи хора, хубаво би било това да става с по-мек тон!:)Най – сърдечно Ви благодаря за мненията по статията ни!

 11. Денилов каза:

  Cтатията е много добре написана и оформена,но при нас българите злобата надделява!

Напиши коментар