МОДА:Абсолютният фаворит през Седмицата на модата в Ню Йорк – Марк Джейкъбс


Дакота Фанинг, Марк Джейкъбс

В  рамките на шоуто си на New York Fashion WeekМарк Джейкъбс потопи публиката  в атмосферата на една мистериозна горска фея, а дефилето  на  моделите бе  като  на всички  приказни герои наведнъж –  Лудия шапкар от „Алиса в страната на чудесата,“ Уили Уонка и героите на Братя Грим.

Джейкъбс , този път направи  ставка  за еклектика и театралност.Дизайнера разиграва  викторианска приказка, а мотивите, са забулени в глезена, с огромни катарами,  в стила на старите обувки, къси гащи напомнящи наподобяваща силует на панталона,   фантастични , антични модели.Образът на манекените неизменно  завършва с големите кожени шапки на крал Едуард, като че ли създадени  за студената българска  зима!

Основният елемент в колекцията са палтата, направени в различни цветови комбинации, текстури и силуети.Настоящ  хит тстана  шотландска вълна от овце, която изглежда ще има  време да се превърне в тенденция през есента, преди  още гостите да са напуснали залата.

Джейкъбс  използва богато разнообразие от материали и текстури – туш , брокат,  жакард и туид с лъскава нишка, кожа, и преливащи холограми  на Пачуърк техники.Цветовата палитра на колекцията също е много богата – от благородно  лилаво до  бутилково – зелено.

Да оценит Джейкъбс, който е абсолютна звезда на Седмицата на модата в Ню Йорк, дойдоха много известни личности – Анна Уинтур, Дария Жукова, Мария Шарапова, Дакота Фанинг, Анна Дело Руско и др.

Марк Джейкъбс

Гостите:

Мария Шарапова

Даря Жукова

Рейчъл Зоуи

Анна Дело Руско


Подобни статии:

Дженифър Лопес със сестра си в благотворителна мисия
МОДА:Дантелата - звездният тренд на 2012
Исландска сензация за красота от Асдис Ран
Парис Хилтън с шокираща рокля

1 коментар

  1. Mel каза:

    Абсолютен кич!

Напиши коментар