Ботаникус модата завладя световния шоуелит: Кейт, Гуинет и Джулия са „био „


Продуктите от природата са вече и у нас

 

С идването на месец март, не само природата, но и всички сетива в човешкото тяло се пробуждат за нов живот. Това е и идеалното време да се настроим на пречистваща – пролетна  вълна.

Вече не само у нас, но и в цял Холивуд Ботаникус манията е житейска нагласа и философия едновременно. Сред най-върлите привърженици на биологично чистия начин на живот, храна и козметика са – Кейт Бланшет, Стела Макартни, Гуинет Полтроу, Джулия Робъртс и много други.

Най-хубавото е, че тя се пренесе вече и у нас с навлизането на английско-чешките ръчно създадени  продукти на BOTANICUS.  Така древните лечебни практики от миналото, се пренасят в настоящето и се съчетават с най-новите научни знания.

Любопитен факт е, че „Ботаникус” модата  се популяризира, благодарене на кралското ботаническо дружество. Само за 2010-та година, британските учени са открили 14 нови растения. До момента в ботаниката са описани около 300 хиляди вида. Изследователите обаче смятат, че по света съществуват още 50 хиляди, които просто чакат да бъдат открити. Този факт може само да ни радва, тъй като именно в природата се крият всички съставки, необходими за нашето здраве. Дори  полезното питателно меню на трапезата е възможно да  се постигне изцяло чрез био-разнообразието

Актрисата Кейт Бланшет не веднъж е споделяла, че когато пазарува за трите си деца, винаги проверява – дали храната и продуктите са обработвани с химически спрейове. Звездата се разхожда до специализирани био-градини, в които се отглеждат  екологично чисти продукти. Подобни практики вече уверено навлязоха и у нас. Именно затова се залага на  биологично отглеждане на билки, плодове и зеленчуци в собствени градини, а най-известно е био – селището близо до Лиса Над Лабем, където за продуктите се грижат като за деца, за да осигурят максимална чистота и свежест. Както знаменитостите на червения килим, така и нашите баби са наясно, че най-полезният метод, който съществува идва „директно от природата и двора“.

Едни от най-красивите жени в световния шоу бизнес Джулия Робъртс и Стела Макартни изцяло се доверяват на „ботаникус” модата и билковата медицина. Влиянието им вече е известно по цял свят – като започнем от европейските ботанически  градини и стигнем до екзотиката на далечна Азия.

Въпреки високо технологичните времена – все повече хора обръщат поглед към природата. Именно в нея се крият отговорите и ключът към всички въпроси и тайни за здравето.

У нас ръчно приготвената козметика от натурални природни продукти може да се открие в представителните магазини на Botanicus.

 

 

 

 


Подобни статии:

БГ - клюки:Говори се, че Диян Донков и Радина Караджилова са се сгодили
БГ Клюки:Владо Арабаджиев на откриването на клуб Budoar Пловдив
КЛЮКИ:Деми Мур "се прехвърли" на Зак Ефрон?
Джулия Робъртс ще бъде детегледачка на децата на Пит и Джоли

Напиши коментар