Поне седмица е необходима, за да се приспособи човек към новото часово време


Поне седмица е необходима, за да се приспособи човек към новото часово време и психиката му да се настрои по такъв начин, че промяната да не й влияе

Кръвното. Кой не е бил изненадван неприятно от този неочакван гост? Кого лекарят по една или друга причина не е накарал да загуби почва под краката си с думите „имате кръвно“? Такъв човек е щастлив. И все пак и здравият е добре да познава опасностите на кръвното налягане, да може да се предпазва от усложнения и да предвижда проблемите.Високо кръвно  е допълнителен симптом на редица заболявания, като диабет, проблеми с бъбреците и сърцето и други. Даже и когато такива заболявания не са на лице, е добре кръвното да се коригира. Приема се, че за дълги периоди то е опасно. Увреждат се сърцето, кръвоносните съдове, бъбреците, очите и други органи. Заболяването има и клинична изява – инсулти и инфаркти и други. Лекува се пасивно – с диета, избягване на сол, подправки и други, или активно – медикаментозно, в по-изразените и продължителни случаи.Епидемия от високо кръвно налягане пламна след като стрелките на часовника бяха преместени с цял час напред. Над 80 повиквания бяха регистрирани по телефона от пациенти с внезапно вдигнато кръвно, губене на равновесие и дори инсулти, сочат данните от медицинските журнали на Центъра за спешна помощ София-град през уикенда.
Промяната на часовника разбива системите в организма, балансът в него се нарушава, психиката се обостря, тревожността нараства, раздразнението и избухливостта също. Човек става нетолерантен и дори заядлив, изброи най-острите състояния в резултат на промяната специалистът.Поне седмица е необходима, за да се приспособи човек към новото часово време и психиката му да се настрои по такъв начин, че промяната да не й влияе.
Без алкохол в следващите седем дни, по-лека храна без тлъсти меса, но добър секс преди сън, препоръчват специалистите като средство срещу недоспиването и по-лесната адаптация към нормалния ритъм от местенето на часовника и преодоляването на стреса за организма.


Подобни статии:

Опасно слаба ли е Анджелина Джоли?
Дженифър Анистън чака покана за сватбата на Брад Пит
Селена Гомес раздава автографи по анцуг и чехли из София
Днес Анджелина Джоли празнува своя 37- ти рожден ден

Напиши коментар