Силиконовите гърди навършиха 50 години


Днес истински празник имат всички дами, които са приютили в пазвата си чифт силиконови импланти. Причината се крие в това, че точно преди 50 години за първи път жена се е сдобила с това допълнение, което през последните години се радват на особена популярност както у нас, така и в целия свят, разказва електронното издание dnes.bg

Първата дама, която се тунинговала през пролетта на далечната 1962 г., е Тими Джейн Линдзи. Въпреки че била само на 30 години, тя вече била дала живот на 6 деца, поради което имала сериозни поражения върху фигурата си.

Идеята в гърдите й да бъдат поставени силиконови импланти дошла от страна на хирурга д-р Франк Героу. Хрумнало му, докато стискал пластмасова банка с кръв, мекостта и подвижността на която му заприличала на женска град. Именно тогава той се замислил защо да не могат гърдите на жените да се уголемяват.

Първо д-р Героу провел експеримент върху кученце, носещо звучното име Есмералда. След като тялото на животното не отхвърлило имплантите, лекарят поставил такива и на Тими.

Днаес 80-годишната Тими споделя, че а първи път си дала сметка колко голям е ефектът от силикона върху самочувствието й, когато хората започнали да я заглеждат по улиците.


Подобни статии:

Бащата на Дженифър Анистън, одобрява "зетя" Теру
Риана рязко отрече романа с Аштън Къчър
"Лошото момиче" Риана отново на системи
Легендарните за България компютри с марката "Правец" ще се завърнат на пазара

Напиши коментар