Сагата “Господари на ефира“ срещу Би Ти Ви


„Господари на ефира“ са напуснали Би Ти Ви заради цензурата и некоректното отношение от страна на телевизията

Това заяви  на пресконференция днес Маги  Халваджиян  собственик на „Глобъл вижън“.

„Скъсахме си договора с Би Ти Ви, свалихме си предаванията, скоро ще започнат и съдебни дела“.

Фирмата  е продуцент на предаванията „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“, които миналата седмица паднаха от програмната схема на Би Ти Ви.

Причина за раздялата и търсенето на права в съда ще бъде заради неспазени условия в договора – телевизията не плащала за произведената продукция от „Господарите“, а освен това имало цензура и некоректно отношение от страна на Би Ти Ви.

„Хората искат да имат договор с Би Ти Ви, а ние си го скъсахме. Има едно нещо, което ни е водило винаги напред и да се чувстваме свободни хора. Ние не сме от хората, които мълчат“, каза още Маги Халваджиян.

Много е лесно да кажеш, че не сме прецизни в договора си. Изявлението на Би Ти Ви е жалко и смешно. Когато се подиграват с работата на екипа ми, ще бъда безкомпромисен.

Тук ме удариха в сърцето. Ако има нещо, за което 15 години да съм се борил като лъв, то е атмосферата в нашата компания да е приятелска. Ние не сме началници с пури в ръцете.

Това писмо е с една единствена цел – „разделяй и владей“

Така разделиха водещата на „Огледала“ от нейните продуценти и й направиха собствено предаване, така стана и с Иван Звездвев, така се опитват да направят и с „Море от любов“.

Готов съм да се изправя срещу всяка корпорация, защото съм прав. Не ме е страх от никого“, каза още Халваджиян.

„Няма да го приема… Заплахи – не ми пука. Колкото пъти са ни спъвали, отново сме се изправяли. Утре ще имаме собствена телевизия, ще си пуснем предаванията в интернет, ще снимаме сватби, ако трябва.“

Телевизия е отказала да плаща и за произведената продукция от „Господарите“, каза друг от съсобствениците на продуцентската компания Асен Чанков.

„Има неспазено обещание от страна на Би Ти Ви „Господари на ефира“ да тръгнат в 23:30 само за първите три месеца, а после да минем в прайм-тайма…

В 23:30 няма активна аудитория“, обясни Джуди.

„По същия начин повторението – първата година беше в 18:30, но от март-април на светло кой гледа телевизия? После пък ни преместиха от 16:30, където има аудитория само на турски сериали.

Това е целенасочена политика. За две години и половина „Пълна лудница“ е местена осем пъти.“

„Истината е много проста – в последните 6-7 месеца Би Ти Ви започна да налага цензура върху предаването.

„Имало е натиск един или друг репортаж да не бъде излъчван“.

Тези дни Асоциацията на независимите продуценти ще излезе със собсвено писмо относно натиска и свободата на словото.

Маги Халваджиян допълни, че никога не е допускал и няма да допусне някой да му казва какво може и какво не може да излъчва или разследва

След това обясни, че до момента не е позволявал да бъде притискан или пък да бъде използван за маша на нечии политически и икономически интереси.

„Ние направихме всичко възможно, за да ги вразумим, че по този начин не трябва да се действа. За жалост те това не го разбраха.

Явно са стигнали до там, че са си повярвали толкова много, че нищо не може да им се опре по пътя. Което е най-големият проблем“, каза Джуди Халваджиян, съосновател на „Глобъл вижън“ с брат си.

Той даде пример с „Господари на ефира“. В едно от предаванията има репортаж в болница „Свети Наум“ – документира се проблем за закупена апаратура с парите на „Българската коледа“, която е под егидата на президента Георги Първанов.

Веднага след това започнали телефонни обаждания от Би Ти Ви, в които се обяснявало, че ще имат проблеми с президентството

На срещата с медиите присъстваха и водещите на „Господари на ефира“, и актьорите от „Пълна лудница“.

Към тях се присъединиха и продуцентите Евтим Милошев и Димитър Гочев от сдружението на продуцентите.

Димитър Рачков прочете писмо, което актьорите от предаванията на „Глобъл вижън“ са изпратили до ръководството на Би Ти Ви в началото на февруари и което е останало без отговор.

В него актьорите, подчертавайки, че говорят само от свое име, а не и от името на продуцентите си, настояват за повече яснота относно програмирането на предаванията в неудобни дни и часове, което води до спад в аудиторията.

Чувствахме се малко като доведените деца в Би Ти Ви, пък каза Митко Рачков.

Васил Василев-Зуека бе лаконичен: „Обидени сме! Това е“.


Подобни статии:

Клюки:Холивуд отново събира пари за Хаити
КЛЮКИ:Невероятната Алесандра Амбросио дефилира бременна в петият месец
Бебето на Николета Лозанова и Валери Божинов- зодия Овен
Топ 10 на най - красивите бюстове в Холивуд

Напиши коментар