Защо жените биха простили изневяра?


Като млад, всеки от нас  си задава  въпроса: „Бих ли простил изневяра?“, отговора е недвусмислен – „Не!“

Да, но  животът е различен  и плановете ни на младини се различават от настоящата действителност.На мястото на младежкия максимализъм , идва така наречения „истинския живот“, от която няма изход, няма спасение.

Какво ни кара да преглътнем  наранената  и изпомачкана  гордост и да простим изневяра?

Първо, в  цялата тази работа  ролята на  семейството е  ясно дефинирана.В тази ситуация, съпрузите, на първо място, са бизнес партньори, така че не е изненада, че една жена би предпочел да си затвори  очите за предателството на  половинката си , отколкото да унищожи солидната основа на материалното си  благосъстояние.Изневяра – а ма моля ви се! Главното е, изневярата на не пречи на общото дело, неговата успешност, развитие и разцвет.

Второ, общите  деца (особено  непълнолетни).Трябва да отдадем дължимото на нашите жени, които трябва да търпят не само изневярата на мъжа, но и много други унижения заради своите деца.

Друг е  въпроса: трябва ли?Работата е там,че още от  ранно детство ни се повтаря, че „децата трябва да са  имат бащата.“ Всъщност , това  не е толкова  важно –  важното е  само, че той съществува и обгрижва децата си.И така  жената страда, прощава, страхува се от самотата и  неизвестното, страхува се , че  не ще бъде в състояние да отглеждат децата си сама,и че без децата , би била безполезна.Но напразно! Времето си тече , годините минават!В допълнение, историята познава много примери, когато една самотна майка  търси наистина големи височини в кариерата си, просто защото не е  имала друг избор.

На трето място, опрощаващата  любов.Една жена  е толкова влюбена, че е готова да изтърпи всичко, за да я обичат и да бъдат с нея, макар , че често това  е  само на теория, самата мисъл, че рано или късно той ще се върне у дома,  стопля душата, давайки надежда за по-добро бъдеще.Такива жени обичат силно и отказват да повярват в измяната дори когато са поставени пред свършен факт и неоспорими доказателства. Интересното е, че такива семейства представляват здрави и нерушими конгломерати, които не са  способни  да разруши никаква измяна.

Накрая е елементарната зависимост, при която жената иска да си отиде, но за съжаление, не знае накъде и с кой. И точно този вариант е най-страшния, дотолкова доколкото тук липсва каквато и да е мотивация. Жената просто търпи мъжа и загърбвайки себе си влиза в конфликт със своето вътрешно  „Аз“.

Дано никога не ни  се налага да се сблъскаме с изневярата на любимия, но ако все пак тя е факт в даден момент от живота ни, то нека всяка една от нас да намери сили и мъдрост за да направи най – добрия избор.

 


Подобни статии:

Яж, моли се и обичай
Любов и влюбване - две толкова различни понятия
КЛЮКИ:Попитаха мъжете!:Toп-100 най-желаните жени в света
Възможни усложнения след аборт

Напиши коментар