Храни за красиви и здрави нокти


Сигурно сте забелязали тези толкова дразнещи бели петънца по ноктите ви? Това е може би знак, че спазвате грешен хранителен режим.
Храненето е тясно свързано със здравето, следователно и със състоянието на косата и ноктите ни.
Някои продукти подобряват състоянието на маникюра ни, когато просто ги консумираме. Ще ви кажем кои храни са полезни и препоръчителни за ноктите ви.
Има две причини за нездрави нокти. Едната е неправилната грижа, другата неправилното хранене.
Най-добрият начин за избегнете неприятната ситуация е да включите полезните храни в дневното си меню. Различните минерали и хранителни вещества играят различна роля, когато става дума за здравето ни. Идеята е да разберете как дневният ви режим да е и полезен за ноктите ви.
Калцият и цинка са най-важните хранителни вещества, които трябва да консумирате. Те предпазват и подхранват ноктите.
Ако имате от гореспоменатите бели петна по ноктите, това е сигнал, че в организма ви има недостатъчно цинк. Трябва да ядете зелени зеленчуци и варени яйца.
Сокът от моркови е много полезен за ноктите. Пийте колкото се може по-често. Най-добре по три чаши на ден. Морковите са също много богати на калций.
Желязото също е нещо, което не трябва да липсва в организма ви. Този минерал се намира в зърнените храни. Не забравяйте да ги консумирате всеки ден.
Най-хубавото, което можете да направите за ноктите си е: 50% от консумираните плодове и зеленчуци да са в суров вид. Другите 50% могат да бъдат и сготвени.
Витамин B е много важен за ноктите ви. Взимайте хапчета от този вид витамини всеки ден в продължение на 15 дни. Хапвайте соеви продукти, кафяв ориз и юфка.
И така, хранете се здравословно и заздравявайте ноктите си.


Подобни статии:

Канони за женска красота
Най - нестандартните обувки в света
Тенденции в прическите през 2012
Ким Кардашиан е събралa колекция от обувки на Christian Louboutin

Напиши коментар