bTV прекрати договора на Магърдич Халваджиян като лице на „България търси талант“


Първата частна национална телевизия в България Би Ти Ви изгони продуцента Магърдич Халваджиян от предаването „България търси талант“.

bTV прекрати договора на Магърдич Халваджиян като лице на „България търси талант“, съобщиха от телевизията в официално изявление до медиите.

“След като Магърдич Халваджиян не прие поканата на bTV да се оттегли достойно от всичките си съвместни проекти с телевизията, bTV прекрати едностранно договора му като жури на „България търси талант“ – във връзка с гореописаните факти, заради многобройни договорни нарушения в качеството му на жури и на представляващ компанията “Глобал филмс”, изпълнителен продуцент на „България търси талант“. Промяната е и в отговор на очакванията на зрителите на bTV, както и на цялата телевизионна индустрия, след некоректните публични изявления на Халваджиян срещу bTV през изминалата седмица”, пише в съобщението на телевизията.

От bTV заявиха още и че ще заведат дело срещу “Глобал вижън”, за да защитят „доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура“.

След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на “Глобал вижън” bTV да оповести договорите за предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница”, телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни. Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път”, заявиха от медията.

“На 12 април bTV се съгласи да участва в обща пресконференция с Global Vision, след като договорите между страните бъдат предварително публично оповестени. Телевизията даде по-дълъг от обичайния едноседмичен толеранс за официална реакция от страна на продуцента, но до вчера, 21 април, съгласие за предварително разкриване на договорите не постъпи в bTV. За медията това е ясен знак, че продуцентът не желае да даде на телевизията възможност да се защити от клеветите му по друг начин, освен в съда”, добавят от bTV.

 


Подобни статии:

Опасно слаба ли е Анджелина Джоли?
Обяд за топ модел: Ирина Шейк в почивката между снимките
Ким Кардашиан е събралa колекция от обувки на Christian Louboutin
Виктория Бекъм ще облича бременната херцогиня Катрин и бъдещето бебе

Напиши коментар