Днес Георги Аспарухов – Гунди щеше да навърши 69 години


На днешната дата, преди 69 години, се е родила една от най-великите фигури в българската история. На 4 май, 1943г. в София се ражда Георги Аспарухов, който години по-късно ще бъде наричан с емблематичния прякор – Гунди.

Велик футболист – легенда на Левски и националния отбор! Голям човек – прекрасен родител и всеотдаен съпруг! И до ден-днешен, всеки, който е познавал Гунди, освен суперлативи по негов адрес, друго не може да чуе.

Аспарухов се роди, израсна и игра в друго време. Намират се, разбира се, все още разбирачи”, които да омаловажават присъствието му в родния футбол с липсата на отличия като „Златна топка”, „Златна обувка”, успехи на европейската и световна сцена…. Всенародната любов, която той имаше, обаче е несравнима с нищо.! Дори привържениците на ЦСКА го уважаваха!

А на терена? На терена Гунди бе футболен Бог! И само  Бог горе остана над него!

41 години след ужасяващата катастрофа на Витиня, която взе неговия живот и този на приятеля му Никола Котков, Аспарухов не е забравен. И едва ли някога ще бъде забравен!

Припомнете си интересни неща от живота на Гунди в специалния филм, направен за него от българската национала телевизия, малко след смъртта му. Във видеата ще видите мнения на съпругата, сина му и редица обществени и спортни деятели:


Подобни статии:

Новият албум на Риана - промо снимки
Тайните за красота от Елизабет Хърли
КЛЮКИ:Риана с визия на рок принцеса на премиерата на The Immortal
Почина актрисата Лора Кармен

Напиши коментар