Изкушението „ВИП брадър“ – евентуалните участници на есен


“Обичайните заподозрени” Андрей Слабаков, Иван и Ирина и Андрей и Маргарита Будинова са най-вероятните участници в бъдещия “ВИП брадър”, разкриха източници на “ШОУ” от Нова телевизия. До сериозни преговори обаче все още не се е стигнало, тъй като ръководството на медията не е одобрило бюджета на риалитито. А известните лица са склонни да ги резилят само срещу пари. И то срещу много пари.

В момента люта битка за лъвския дял от бюджета на Нова тв за есенния сезон водят “Олд скуул” на Нико Тупарев и “Паприка латино”. Нико ще прави “ВИП брадър”, а “Паприка” – втория сезон на “Х фактор”. От медията все още не са решили кое от двете предавания би “ударило” конкурентите от bTV и съответно – в кого да вложат големите пари.

Тупарев се опитва да ритне по кокалчетата

румънските конкуренти с класически любовни драми, като вкара двойките Ирина Тенчева и Иван Христов и/или Маргарита Будинова и Андрей Арнаудов. Обсъждано е й включването на новото лице на Нова тв Лара (екс Береану) и любовника й – оператора Веселин Сивков, от когото Каката роди миналата година.

Продуцентите от съседна Румъния обаче разполагат с по-широка палитра от лица, включили се вече в култовата “Черешка на тортата”.

В техните възможности е да уговорят някои от най-любимите “звездни готвачи” да се включат в риалитито на Тупарев, но това ще намали парите за неговия екип.

“Х фактор” пък е шоу, което се радваше на изключителен първи сезон и има всички шансове да направи още по-силен втори. То обаче се прави по точно определени стандарти и няма никакъв шанс “Паприка латино” да съкратят и стотинка от бюджета му.

В същото време актьорите от продукциите на Нико Тупарев все по-открито роптаят от ниското заплащане на труда си.

Преди дни топ злодеят от “Отплата” Мариус Донкин проплака пред Венета Райкова, че парите от сериала са толкова малко, че и десет години да снима, пак няма да се уреди с покрив над главата.
“Не вярвайте на легендите за хилядите левове, които се плащали в българските сериали. Нито аз и колегите ми, които снимаме за Нова тв, нито тези които работят в bTV, могат с тези пари да си купят собствено жилище”, каза култовият актьор.

“ШОУ” научи, че прочутият с пословичната си скръндзавост Нико плаща по 180 лв. на снимачен ден за главна или важна второстепенна роля в “Отплата”. За сметка на това пък гарантира свобода на артистите, каквато колегите им, заробили се с bTV, могат само да мечтаят.

В типовите договори, които “Олд скуул” ги кара да подпишат, е записано, че те нямат право да участват като водещи, участници в предаване, игра, сериал или като гости в програмата на някой телевизионен оператор без предварителното изрично съгласие на продуцента, т.е. Тупарев. “Срокът на задължението започва да тече от датата, на която започва заснемането на съответния сезон на сериала и изтича два месеца след излъчването на последния епизод”, пише в клауза в договора, до който единствен “ШОУ” се добра.

За сравнение, в договорите за главна или второстепенна роля в продукциите на bTV пише следното: “Артистът-изпълнител се задължава в срока на заснемане и излъчване на сериала в програмата на “bTV Медия груп” и до една година след излъчване на последния епизод на сериала да не участва в професионално качество като водещ, актьор, участник в предаване, игра, сериал, филм или друго или в лично качество (като гост) в програмата на друг телевизионен оператор или доставчик на аудио-визуални медийни услуги, без предварителното изрично съгласие на продуцента”. От bTV изобщо не уточняват какво означава излъчване на последния епизод на сериала и по коя програма на телевизията ще е това. Така те ограничават реализацията на актьорите за неопределено време, без да ги компенсират по никакъв начин.

В договора се има предвид сериал, който е от няколко сезона. А той може да бъде въртян по „програмата на bTV медия груп” с години, без да се знае началната и крайната дата на излъчването! В случай, че артистът наруши някое от задълженията си по тази алинея,“дължи на продуцента неустойка в размер на 100%от възнаграждението му по настоящия договор за всяко нарушение”.

Парите, които лицата на bTV получават от участието си в сериалите, действително са доста невзрачни. За бъдещи звезди ставката е 100 лв. на снимачен ден, за минали – 30, а за настоящи – по договаряне. Пазарлъкът обаче винаги е в полза на медията, която изтощава артистите до полуда с безкрайно протакане на преговорите и отлагането им до след началото на снимките.

Blitz.bg


Подобни статии:

Кристен Стюарт е "най-печелившата актриса" на годината
Клюки: Направи ли Джъстин Тимбърлейк предложение на Джесика Бийл?
Анджелина Джоли и Брад Пит на почивка с децата (Снимки)
Как Дейвид Бекъм отпразнува рожденият си ден (Видео)

Напиши коментар