Новата страст на Димитър Бербатов:Bentley Continental GT


Футболистът на Манчестър Юнайтед се вози в нова марка автомобил. От близо 12 години Митко не се качва на друга кола освен „Мерцедес“.

Преди няколко дни приключи седмицата, в която отборът на Бербатов изигра няколко благотворителни мача, с цел събиране на средства за неговата фондация. След последния мач, който бе спечелен с категоричното 10:2, Бербо се качи в чисто ново Bentley Continental GT. Конкретният автомобил представлява най-актуалната ревизия на разновидността Continental GT за 2011 г.

Звярът е задвижван от прословутия W-12 двигател на Фолксваген с работен обем от 6 литра. Най-компактният 12-цилиндров агретат в света развива чудовищна мощност от 575 конски сили. Спринтът от 0 до 100 км/ч отнема едва 4,4 секунди. Въпреки изумителните характеристики, автомобилът се отличава и с впечатляваща икономия на гориво. Средният разход е малко над 15 литра на 100 км. Максималната скорост, с която Димитър Бербатов може да се придвижва на борда на „пътния кораб“ е 318 км/ч.

Въпреки че изневери на марката кола, Бербатов все пак остава верен на регистрационния номер, в който преобладава цифрата 9 – номерът на нападателя в Юнайтед. Само едно уточнение, Бербатов има в своя автопарк и джип „Кадилак Ескалейд“, но предпочита да се вози в „Мерцедес“.

Митко обаче не е първата ни футболна звезда, доверил се на марката Бентли. От близо една година българските пътища с бутиковото возило кръстосва не кой да е, а Христо Стоичков. Че Стоичков се е отдал на суетата е повече от ясно, а това най-ясно личи от изцяло персонализирания регистрационен номер на Камата, който шофира гордо с HS 88888 на регистрационната си табела.


Подобни статии:

Тодор Славков в една много емоционална седмица в "Черешката на тортата"
Силвио Берлоскони искал син от Дарина Павлова
Виктория Бекъм: пълната фотосесия за британското издание Elle
Лора Крумова роди момченце тази нощ

Напиши коментар