21 януари е най-депресиращият ден за 2013 г.


frances5-e1312835600111_400[1]Според някои издания 21 януари е най – депресиращия ден за 2013, причината за това било: празните  банкови сметки, махмурлука  и плашещата идея, че сте забравили паролата на служебния си компютър.Всъщност да, ако страдате от тези или други проблеми, значи месец януари е настъпил.Настъпило е време  за  отрезвяване, ново привикване към работния режим и опити за преживяване на студените януарски дни.

Нормално служителите в различните сфери са амбицирани и дават всичко от себе си преди празниците. Едно от най-трудните неща на този свят е отново да влезеш в ритъм, след като повече от 10 дни не си  правил нищо, коментира британският в. „Телеграф“. В материала се допълва, че според скорошно изследване 65% от връзките се прекратяват през януари.

Според експертите най-лошото тепърва  предстои. Според тях тазгодишният най- депресиращия ден за 2013 ще бъде 21 януари. „Тъжният понеделник“, както се нарича още денят, обикновено се пада  в четвъртия понеделник на месец януари. За първи път датата беше отбелязана през 2005 г.  Тогава британският психолог Клиф Арнал изчисли, че най-тъжният ден в годината ще се падне на 24 януари  2005 г.  За да стигне до това откритие, той е използвал формула, състояща се от 6 фактора. В това число влизат времето (януари обикновено е мрачен месец, в който слънцето е малко), нивото на  задлъжнялост и способността да обслужваме дълговете  си, дните, които са минали от Коледа, времето, минало след като сме направили обещанията си за Нова година, нивото на мотивацията ни,  желанието да предприемем каквото и да е действие, и хубави поводи, които да очакваме (през януари и в близките месеци няма достатъчно официални празници).

Ето й някой съвети , как можем да се справим с това състояние? На първо време направете си планове за следващите месеци и организирайте нещо, което ще очаквате с нетърпение. Също така можете да започнете да се обличате  в по-ярки цветове. Според учените хората са щастливи да видят някого, който се облича например в червено или оранжево.

Ако питате мен в  крайна сметка 2013 г. може да не се окаже толкова лоша. Няма европейско или световно първенство по футбол, но за сметка на това предстоят множество интересни концерти, както и излизането на много  филми, които ще заслужат вниманието ви.


Подобни статии:

В САЩ избраха жена на годината
Клюки:Холивуд отново събира пари за Хаити
Красивите клюки:Звездните прически на "Златния глобус"
Димитър Бербатов напуска Манчестър Юнайтед

Напиши коментар